Следвайте ни

Без страх от COVID-19: Метачите на липов цвят пълнят чували из Пловдив СНИМКИ

viber icon

Липовият чай от реколта 2000 не само ще ни нагарча от прах и пясък, но може и да ни зарази с  COVID-19. От това се опасяват пловдивчани, виждайки тумби предприемчиви събирачи на сезонния цвят.

Народът  прави всичко възможно да спазва хигиенните правила срещу опасната зараза, а тези печалбари грабнаха метлите и събират липов цвят направо от земята, възмущават се хората.

Тази сутрин наши съграждани заснеха мургава фамилия с мерцедес да пълни чували с ароматната билка, замитайки я в лопатки заедно с пръстта от земята.

Припомняме, че според изискванията на Наредбата за опазване на околната среда на територията на община Пловдив се забранява събирането на семена, резници, брането на билки без разрешително, както и унищожаването и увреждането на находищата на лечебни растения на територията на общината.

Глобата за нарушителите е от 20 до 200 лева.

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Котка

Котка

14.06.2020 | 16:00

Е, няма да се научите явно...Година след година ревете, година след година се обяснява, че ТОЗИ липов цвят не е за чай, а се използва за екстракти в козметичната промишленост, но не -вие все едно си баете.

Отговори
3 1
Поли

Поли

14.06.2020 | 15:33

Къде е полицията в Пловдив? Не ми цитирайте глобите ами ги глобявайте! Тогава напишете колко сте глобили и им публикувайте смимките!

Отговори
8 1
И ДА ЗНАЕТЕ...

И ДА ЗНАЕТЕ...

14.06.2020 | 15:22

ЦИГАНИН И ДЕПУТАТ ГЛОБЕНИ НЯМА!

Отговори
10 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?