Следвайте ни

Без милост! Отнеха книжките на 12 шофьори в крачка СНИМКИ

viber icon

Пловдивската полиция проведе безмилостна спецакция на пътя, свързана с подобряване на безопасността на движение. Във времевия диапазон от 15.00 часа на 1 август до 05.00 часа тази сутрин са проверени общо 1293 моторни превозни средства и 1588 лица.

Установени са 11 криминални престъпления. В 8 от случаите се касае за управление на нерегистрирани двуколесни превозни средства, а един от водачите е бил неправоспособен- в срок на изтърпяване на наказание, наложено му по административен ред. Две са бързите производства за шофиране след употреба на алкохол. За първи път сред проверените няма дрогирани задачи.

В хода на работа служители на районните управления, Специализирани полицейски сили и пътните полицаи са установили 778 нарушения. Отнети са 12 свидетелства за управление на МПС, а на 8 от автомобилите е прекратена регистрацията.Съставени са 160 акта за установяване на административни нарушения, а наложените глоби по фиш са 237. В рамките на засиления полицейски контрол са установени 321 нарушения на скоростните режими по пътищата на града и областта. 8 от проверените водачи са шофирали след употреба на алкохол. При двама от тях дрегерът е отчел над 1.2 промила, а алкохолната проба на останалите шестима е била под този показател.

По Закона за движение по пътищата са установени 135 нарушения. В 70 от случаите по автомобилите са установени различни технически неизправности, а 8 от превозните средства са били без застраховка "Гражданска отговорност". 77 са били неизрядните водачи по отношение на своята сигурност - шофирали са без поставен обезопасителен колан или предпазна каска. 12 са лицата, управлявали превозни средства без да имат право на това по закон. В 92 от случаите са наложени глоби за нередовни пътни документи.

В хода на проверките са констатирани и 7 нарушения на пешеходци.

По Закона за движение по пътищата наложените глоби по фиш са 4. В Раковски униформени са задържали двама водачи, шофирали след употреба на алкохол, съответно 1.33 и 1.48 промила.
Осъществяването на засилен контрол по пътищата на Пловдив и областта, цели подобряване безопасността на движение, недопускане управление на МПС от неправоспособни водачи или такива, употребили алкохол, наркотични вещества или техните аналози, както и установяване на други нарушения, които пряко влияят върху пътнотранспортния травматизъм. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

коко

коко

02.08.2020 | 11:59

Значи може да санкционирате шофьори които са сгафили а лумпени които блокират пътища и нарушават всякакви правила не се пипат.Е няма такава държава на земята!

Отговори
9 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?