Следвайте ни

Без лихви за неплатени такси за забавачки и ясли

viber icon

 

Няма да бъдат начислявани лихви върху неплатените в срок такси за детска градина и ясла за времето, за което е в сила извънредното положение. Това предвижда Законът за мерките и действията по време на извънредното положение.

От три години в Община Пловдив се ползва електронна система за начисляване и отразяване на плащанията на таксите на децата от детските градини. В нея автоматично са заложени разпоредбите на действащата Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Пловдив. Чрез електронната система родителите получават автоматични писма по подадени от тях адреси на електронна поща, с които ежемесечно са информирани за дължимите суми и сроковете за плащане.

Общинската администрация уведомява гражданите, че е предприела необходимите действия да бъде направена корекция в електронната система, така че за периода на извънредното положение, съгласно изискванията на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, да не се начисляват лихви за неплатени в срок дължими суми за такси за ползване на детски градини.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?