Следвайте ни

Бетонът от "Каменица" отиде под Асеновградско шосе

viber icon

Проблемът с хилядите кубици железобетон, хоросан, тухли и керемиди при разчистването на терена, на който сега се издига модерният жилищен квартал, бяха вложени в реконструкцията на Асеновградско шосе. Това стана по договор между фирма "Ростер", наета да събаря старите сгради, и "ИСА 2000", изпълнител на разширението на пътя от Пловдив до Асеновград. Това установи в разследване преди време "Марица". 

Материалът е имал всички сертификати и е бил годен за подобна употреба, твърдят специалистите. Смолянската "Ростер" ООД събори пивоварната за броени месеци през 2016 г., когато се разбра, че "Каменица" изнася производството си от Пловдив. Фирмата е специализирана в демонтирането на промишлени съоръжения. В портфолиото си има ключови обекти като Лукойл Нефтохим Бургас, Железопътен завод - София, бившия винзавод "Димят", както и прословутия блок 20 в Ямбол през 2010 г.  

Разрушаването на емблематичната пивоварна събуди любопитството на пловдивчани, които си задаваха въпроса къде се извозва огромното количество материал. За дейността "Каменица" АД е имала одобрен план за управление на строителните отпадъци. 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?