49
Следвайте ни

Беседка с формата на книга в "Тракия" за юбилея на ИК "Хермес"

viber icon

Около 60 медоносни липи се появиха на празен зелен терен зад блок 107 в район „Тракия”. Те бяха засадени от служителите на издателство „Хермес” по случай 30-годишнината от създаването му. За целта то стартира кампания с различни инициативи, която ще приключи на 11 май.

Кметът на район „Тракия” Костадин Димитров и издателят Стою Вартоломеев заедно засадиха някои от дръвчетата. Те припомниха, че е избран точно видът „Медоносна липа” заради намалената популация на пчели по света. Тази година започна световната кампания за засаждане на медоносни растения.

„До 11 май искаме това пространство да бъде опитомено и променено от „Хермес”. Днес поставихме 5 пейки и посадихме 60 дръвчета. Мислим след тях да направим дървена беседка за хората наоколо”, каза издателят Стою Вартоломеев. Роди се и идеята беседката да е с формата на книга.

Засаждането на фиданките, които ще цъфнат за първи път след три години, събра хора от близкия блок. „Живеем тук от 40 години и да имаме липи под балконите е много добра идея”, каза 70-годишният Юлиян Петров от блок 107.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?