46

Белащица излиза на протест, иска оставката на шефа на Басейнова дирекция в Пловдив

Жители на Белащица обявиха, че излизат на протест пред сградата на Басейнова дирекция в Пловдив утре в 11 часа. Те искат оставката на директора на институцията Васил Узунов, а причината е неявяването на представител от институцията в Административен съд, където бе първото заседание по жалба на "Холсим кариерни материали Пловдив" АД.  Фирмата, която добиваше доскоро инертни материали над Белащица, обжалва заповедта на Басейнова дирекция, с която се учредява санитарно-охранителна зона в района на два каптирани извора в близост до кариерите.

Въпросната заповед на Басейнова дирекция е важна за местните, които години наред протестират срещу добива на инертни материали над Белащица. Документът на Басейнова дирекция на практика забранява добива на инертни материали в района и разрешава водовземането.  От години Белащица страда от недостиг на вода. Днес обаче, когато магистратите са разглеждали жалбата на "Холсим кариерни материали Пловидв" АД , в залата не се е явил упълномощен представител на Басейнова дирекция.

Това провокира недоволството сред жителите на Белащица и те обявиха, че искат оставката на директора на Басейнова дирекция в Пловдив. 

"По делото нямаше представител на Басейнова дирекция, който да защити издадената заповед, който да се бори за обществения интерес, който да свърши работата, за която му се плаща.
Искаме оставката на директора на Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" и няма да се примирим с поредното нехайство на институциите, които демонстрират, че няма проблем с водата, няма издадена заповед и няма проблеми в Белащица!", написаха след заседанието от "Стоп на кариерите в Белащица".

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?