1939

Бежанци канят пловдивчани на коледен базар

Благотворителен коледен базар ще се проведе на 17 декември в спортната зала на „Втори дом“ , както вече е известна бившата Белодробна болница, с настанените в нея украински бежанци.

„Каним всички, които искат да се включат в събирането на средства за най-нуждаещите се украински семейства. На празника ще можете да се потопите в магическата атмосфера на коледните празници - така, както се празнуват в Украйна. Ще има танци, музика, забавления, ще бъдат представени украински украшения, които можете да разгледате и купите“, казва Наталия Еллис, създател на фондация „Ukraine supportadn renovation“, която заедно с почетния консул на Украйна Димитър Георгиев организират събитието.

Жените, които живеят в дома, ще приготвят традиционни украински ястия: борш, сланина, кнедли с чесън, сарми. Занаятчии от Украйна пък ще помагат на гостите, които имат интерес сами да си направят коледни украшения. „Всички са добре дошли. Водете и децата си - те също ще се забавляват и играят с малките украинчета, избягали от ужаса на войната", призова Наталия.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
пловдивчни канят бежанците:

пловдивчни канят бежанците:

05.12.2022 | 14:03

чамодани и за Украйна!

Отговори
2 1
Айде не нам тия

Айде не нам тия

05.12.2022 | 10:56

Да стане домакинЯ в дома си в Марково. Най-добре в страната си, много скоро.

Отговори
2 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?