49
Следвайте ни

Бебе на 8 месеца - най-малкият пасажер по авиолинията Пловдив-Дортмунд СНИМКИ

Унгарската авиокомпания „Wizz Air“ стартира три редовни линии от и до Лондон, Дортмунд и Меминген

viber icon

С традиционната водна арка бе посрещнат днес първият полет на унгарската авиокомпания Wizz Air на летище Пловдив. Самолетът  Airbus A 320 кацна със 149 пасажера с полет от Дортмунд.

Час по-късно самолетът излетя към същата дестинация със 158 пътника, голяма част от които малки деца.

Болшинството от заминаващите и пристигащите бе от ромски произход. 

По обед сградата на аеропорта се изпълни със заминаващи за Германия, а паркингът с автомобили.

Най-малкият пасажер бе 8-месечната внучка на отговорника за уличното осветление в Община Родопи Васко Василев.

 

Той изпращаше семейството на дъщеря си, което от 20 години живее в Золинген. „Дълго време чакахме да пуснат линия от летището в Пловдив и сме щастливи, че най-после се случи“, коментира дъщерята на Василев Веселина Йорданова. 

Доволни, че вече могат да летят от Пловдив, вместо да бият път до София бяха мъж и жена от Стара Загора. Те пътували често по работа до Германия, а линията Пловдив-Дортмунд била много удобна за тях. Същото предимство отчете и семейство от Първомайско, което посрещаше свои близки, които работели в провинция Северен Рейн-Вестфалия. 

Преди да се чекират няколко пътника се възползваха от възможността да си направят бързи тестове на мобилната лаборатория, разположена в зоната за заминаващи.

За посрещането на първия самолет на „Wizz Air“, на летището се събраха трима негови директори – сегашният и.д. Пламен Спасов, Андрея Андреев, който наскоро хвърли оставка и Спас Шуманов.

В момента последният е председател на борда на директорите. Сред гостите бе и бившят кмет Иван Тотев, както и представители на местната власт. 

Както „Марица“ писа, Wizz Air ще изпълнява три нови маршрута от и до Пловдив по направление Лондон, Дортмунд и Меминген, съответно 3 и 2 пъти седмично. 

Снимки от Валентина Биларева и Чавдар Гърчев

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

4000

4000

03.11.2021 | 20:00

Тотьо крадеца като какъв е бил на летището и защо няма кой в тая държава да му потърси сметка за стотиците милиони източени по негово време, от които половината дадени на вятъра за неработещи системи и прочие, за откраднатите пари и десетките къщи, хотели, вили на негово име и на неговите роднини?

Отговори
10 5
Много Мангау

Много Мангау

03.11.2021 | 17:17

Много Нещо

Отговори
8 2
Алфа

Алфа

03.11.2021 | 17:07

Ще има ли дирекна авиовързка на Пловдив с Холандия и Дания ? Ужасяващо е пътувнето от провинцията до софия особено през зимата ...

Отговори
10 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?