Следвайте ни

НКЖИ продава имот в „Северен“. Предупредиха купувачите: Той ще бъде отчужден за новия булевард ВИДЕО

viber icon

Имот в район „Северен“, който е собственост на Национална компания “Железопътна инфраструктура", е обявен за продаване и предстои скоро да бъде завършена процедурата. Той обаче попада в границите на новия бул. „Северен“ и без него не може да бъде довършен.

"Свързах се с директора на НКЖИ Красимир Папукчийски. Той каза, че ще предупреди всички участници, че дори и да бъде купен имотът, той ще бъде отчужден за общински нужди. Помолих го да спре процедурата“, обясни зам.-кметът Пламен Райчев.

Проблемният терен се намира от западната страна на Карловския надлез. По проект там е предвидено да бъде изградена връзка между Карловско шосе и най-новия булевард на Пловдив. 

От думите на Пламен Райчев стана ясно, че се прави актуализация на проекта за втория етап. С нея трасето ще минава само през общински и частни имоти с цел по-лесно отчуждаване. 

Снимка: Архив

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?