46
Следвайте ни

БЧК Пловдив отбелязва 100 години от създаването на младежката си организация

viber icon

Младежката организация на Български Червен кръст отбелязва 100 години от създаването си на 14 октомври 2021 г. 

На регионално ниво  Български младежки Червен кръст - Пловдив: 

на 14 октомври (четвъртък), от 10:00ч., в сградата на БЧК – Пловдив (ул. Стойчо Мушанов № 48), пловдивската младежка червенокръстка организация ще постави акцент в отбелязването на празника си. 

Представители на различните поколения доброволци ще засадят магнолии в градината на сградата на БЧК. Ще бъде среща на доброволческите поколения с признанието на по-младите към по-старите „Нищо не започва от нас, доброто наследихме от вас!“

При спазване на противоепидемичните мерки БЧК – Пловдив, и по-конкретно Младежката организация, ще изпрати 100 поздравителни адреса и ще подари 100 подаръка на 100 отличени с дейността си свои доброволци.

100 – годишнината от създаването на Българския младежки Червен кръст, в Пловдив, започна да се отбелязва месеци по-рано чрез серия от събития обединени под мотото „Умножи доброто“. Това бяха обучения по теми свързани със здравето – превенция срещу болести, социални и природни явления и бедствия застрашаващи здравето не само на подрастващите, но и на всички хора; обучения свързани с дейността на БЧК и сферите на помощ, където се прилага.

БМЧК – Пловдив е част от националната структура на БМЧК и като такава влива всяка своя инициатива в общата мисия, не само на младежката организация, но и на цялата организация Български Червен кръст.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?