1553

Базар събира средства за наводненото Каравелово СНИМКИ

Първия си рожден ден отпразнува с благотворителен базар за подпомагане на хората от пострадалото след потопа преди два месеца село Каравелово YogaLab на бул. „Руски“ 53. „Идеята дойде от всички, които се събираме в студиото, защото сме хора, които сме съпричастни и подкрепяме природата и здравословния начин на живот“, каза собственичката на клуба и организатор на благотворителното събитие Мария Папайанополу.

„Решихме първата ни подкрепа да е за  фондация "ГОРАТА.БГ", защото това е инициативно движение от десетки хиляди доброволци, които правят добри дела за хората, горите и природата. Ние ще дарим събраните средства целево за с.Каравелово“, разказва Мария, превърнала за уикенда уютното си студио в арт базар.

Снимки Наташа Манева

Любители на природата, екологичния и здравословен начин на живот бяха подредили свои произведения и продукти, изработени изцяло на биологична основа. Имаше ръчно направени ароматизирани свещи, бижута и коледни играчки от естествени камъни и материали, плетени украшения, натурална козметика в рециклируеми опаковки.

Гостите на базара можеха да опитат билкови чайове, които съчетават в себе си български и екзотични билки, да си купят коледна украса или новогодишни подаръци за близките.  Грим, хена арт и работилнички за деца бяха още от осъществените идеите за общия празник.

Специален кът беше отделен за малките гости, където, сами или с майките си, изработиха уникални сурвачки от дрянови клонки с пуканки, парички, вълнени конци и всичко, което може да роди детското въображение. Всеки от участниците сам решаваше каква сума да дари за пострадалите от наводнението хора в с. Каравелово.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?