49

Базар с кауза помага на хлапета и бездомни животни

Училища, неправителствени организации и самостоятелни творци ще предлагат свои ръчно изработени коледни сувенири този уикенд в традиционния благотворителен базар  "От деца за деца". Всеки участник сам определя каузата, за която ще дари приходите. 

Инициативата е на Общинско предприятие „Младежки център Пловдив“.  Пожелаваме си да донесем повече усмивки на лицата на хората и да помогнем да се сбъднат техните мечти, казват оттам.

Участие вече са потвърдили Фондация "Безгрижно детство", Сдружение "Паралелен свят", ПГ "Проф. д-р Цветан Лазаров", ПГКИТ "Д-р Иван Богоров", СУ "Св. Седмо​численици", ЕГ "Иван Вазов", ДГ "Валентина", фондация "Каритас" и трима творци - Олга Лукашина, Ралица Христова и Даниела Узунова. До края на седмицата се очакват още заявки.

Сред каузите са подкрепа за деца със специални образователни потребности, младежи с интелектуални затруднения, деца с диабет. Ще се събират средства за участие в турнир в Полша догодина и за храна за животни под закрилата на организацията "Пловдив без дом". Част от приходите са за кампаниите "Да помогнем на Йоана да оздравее", "Да зарадваме децата от пловдивските социални домове", "Споделена Коледа  с деца от дом в ЖК "Тракия".

На щандовете ще се предлагат ръчно изработени картички, играчки и други коледни подаръци. 

Базарът е на 9 и 10 декември от 10 до 17 ч. пред търговски център "Гранд". Организаторите обещават коледно настроение, музика, забавления и призовават: "Впуснете се с нас в света на вълшебствата чрез добротворчество и съпричастност!".

Дейността е част от проект „Младежки център Пловдив ​- мощен фактор за местно развитие“ по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 - 2021 г.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?