965

"Базар Капана" помага за трансплантацията на Петьо

„Базар Капана“ обяви благотворителна кауза в подкрепа на 28-годишния Петьо, който се нуждае от животоспасяваща трансплантация. „Капана Фест“ 2022, който тази година ще ни посрещне от 23 до 26 юни на новата си локация - надлеза на ул. „Гладстон“.

Всички събрани средства от продажби на този благотворителен щанд и дарителските кутии по време на базара ще бъдат в негова подкрепа. 

Ето какво разказват организаторите на благотворителната инициатива:

„Петър Крачев има нужда от спешна бъбречна трансплантация в Турция, но сумата от 22 000€ е непосилна за него и семейството му. Петьо е само на 28 години и до преди една година живее съвсем нормален живот-играе футбол, ходи на работа, излиза с приятели. До момента, в който обаче не започва да получава болки и подувания в крайниците и след дълго лутане по лекари се установява, че има сериозно заболяване на бъбреците, което е в доста напреднала фаза и те отказват да функционират. Това налага Петьо да започне спешно да ходи на хемодиализа, за да продължи да живее. Вследствие на процедурите, за съжаление, той постоянно получава различни странични реакции, тъй като хемодиализата помага за заместване на функцията на бъбреците, но паралелно с това уврежда целия организъм. 

В момента вече 8-ми месец Петьо ходи на животоподдържаща хемодиализа 4 дни в седмицата и едновременно с това продължава да работи, за да може да се издържа, тъй като за съжаление преди време е изгубил родителите си и се налага да се оправя сам в тази трудна за него ситуация. Единствената подкрепа, която има е от сестра му, която е готова да стане негов донор, за да може Петьо да продължи живота си нормално.

Неговите колеги от Ресторант Южен полъх italian style restaurantинформират организаторите на „Капана Фест” за историята му. 

Можете да подкрепите Петьо като закупите нещо от нашия благотворителен базар от 23-ти до 26-ти юни или като направите дарение на банковата сметка на “Нощ на Ангелите”, която ще видите на снимката!“

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?