Следвайте ни

Бавен ремонт пили нервите на пловдивчани в Кършияка СНИМКИ

viber icon

Бавен ремонт изпрати на нокти хората, които живеят и работят на ул. „Полк. Дрангов” и в  съседните пресечки в Кършияка.  

През пролетта в този квартал около хотел „Санкт Петербург”  започнаха да сменят старите водопровод и канализация по проекта за воден цикъл.

 Хората обаче и досега са принудени да газят кал.

Тръбите на ул. „Полк. Дрангов” са подменени, изкопът е засипан с чакъл и пръст, но пътната настилка не е възстановена.

При проверка  екипът на „Марица” свари на обекта двама работници.  

Строителните машини бяха окупирали част от парка, за който кварталът се бори. Тук са изсипани камари чакъл и пръст. На няколко крачки от строителното депо, на детската площадка в слънчевото време е пълно с деца.

„Пълен кошмар е.  На други улици смениха тръбите и ги асфалтираха, а  нашата е разкопана вече седем месеца и   продължаваме да вървим в калта. Паркът е унищожен. Бавно се работи и никой не дава обяснение, кога улицата ще бъде асфалтирана”, негодува Димитрина Миткова, която живее в една от кооперациите.

Янка Георгиева посочва обувките си и възкликва: „През лятото тук беше  ужас – прах до небето, сега пак се чудиш откъде да минеш”. 

Тротоари няма. Само пред една от кооперациите са сложени плочки. Хубави са, но са редили една седмица, обясняват  хората, които всеки ден наблюдават как върви работата.

В кал  и на чакъл  е пресечката – ул. „Драгота”.  От фирма „Европеайски пътища”, която изпълнява обекта, разказват, че срещат много проблеми с подземния кадастър, в който няма точни и пълни данни.  Техника работи на сляпо и често стават аварии.

Зам.-кметът на Община Пловдив  Пламен Райчев потвърди, че изпълнителят се бави с ремонтните работи, но увери, графиците по проекта за воден цикъл се изпълняват и постоянно на обектите има контрол.

Снимки от Атанас Кънев 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Живко

Живко

11.12.2020 | 16:36

А “постоянният контрол“ какво точно контролира? Да не остане случайно проходим тротоар?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?