Следвайте ни

Батаклиев: Община Пазарджик ми дължи над 500 000 лева

viber icon

Община Пазарджик дължи на фирмите “Никан Лайн” ООД и “Никан Лайн Груп” ЕООД над половин милион лева. Това твърди собственикът на двете транспортни компании Ангел Батаклиев като отговор на предупреждението, пуснато в началото на седмицата от кмета на община Пазарджик Тодор Попов. Той даде срок от един месец на двете фирми да ограничат закъсненията и да спрат пропуснатите курсове.
В ответно становище обаче Батаклиев обяснява, че само за седем месеца община Пазарджик не е платила на фирмите около 500 000 лева като субсидии и компенсации.

Според данните, представени от него, “Никан Лайн” ООД би трябвало да получи субсидии от 176 000 лева, от които са изплатени 12 541 лева през юли, а дългът на администрацията е в размер на 163 459 лева.
Другата фирма “Никан Лайн груп” ООД пък има да взима субсидии за 295 000 лева като до този момент са платени 20 000 лева. Отделно от това двете транспортни фирми имали да получават и компенсации в размер на над 38 000 лева.
Не е ясно какво става с тези пари, тъй като сумите се получават ежемесечно в общината и би трябвало да се превеждат по сметките на фирмите ми в десетдневен срок след предоставянето на отчета, обяснява Батаклиев. Той протестира и срещу това, че кметът не зачита промените в транспортната схема, приета с решение на общинския съвет от 30 юли тази година. По повод претенциите на Батаклиев за неизплатените плащания кметът обясни, че от тях се прихващат сумите по санкциите за непокрити курсове на двете фирми.
От офиса на Батаклиев смятат, че въпросът с бъдещия превозвач е предрешен, а името му вече е известно. От “Никан Лайн” изпратиха до редакцията снимка на автобуси на пловдивската фирма “Хеброс бус”, които са паркирани на площадка край Околовръстното. По повод “дислоцирането” на колите кметът Тодор Попов заяви, че нямал такава информация.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?