Следвайте ни

Бащата на загиналия Тодор Бараков: Още го чакам да се върне, обикалям любимите му магазини 

viber icon

"Откакто синът ми загина, животът ми е ад. Всяка вечер се събуждам в 3 часа. Като излизам на терасата очаквам да се появи отнякъде и да го видя. Често обикалям магазините, в които ходехме заедно". С тези думи бащата Тодор Бараков описа ежедневието си след смъртта на своя единствен син, който носи неговото име. Той се завърна от Париж, където живее от години, за да присъства на разпоредителното заседание по делото срещу шофьора на колата-убиец Петър Маринашки.

Пред съдебната палата са десетки близки, роднини и приятели на двете загинали момчета - Тодор Бараков и Виктор Василев. Те протестират срещу мярката за неотклонение на Маринашки и искат справедлива присъда.

"Смешно е да отнемеш два живота и да те пуснат под гаранция от 2000 лв. Толкова ли струват Тодор и Виктор?“, запита Бараков.

На мирния протест присъстват също съучениците на Виктор, които още не могат приемат загубата на своя приятел.

Майката на загиналия Тодор Бараков заяви, че иска промяна в Закона за движение по пътищата, при която книжката да се отнема за превишена скорост. "Искам две неща. Първо да ми върне сина. Наясно съм, че това няма как да стане. Второто нещо - максимална присъда, която да е за пример на всички", посочи тя.

Разпоредителното заседание започва в 09.30 часа. На него ще стане ясно как ще протече делото срещу Петър Маринашки. Неговият адвокат заяви, че не разбира протестните действия, тъй като няма решение на съда. Според него целта на тези действия от събралите се пред съда е медиен натиск спрямо съда. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Бинго Банго

Бинго Банго

22.06.2021 | 14:11

Бог да ги прости, момчетата. Дано родителите намерят смисъл да продължат. Бъдете здрави!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?