Следвайте ни

Баш майстор жили с 320 лева за два бушона

viber icon

Двама чуждестранни студенти в Пловдив "олекнаха" с 320 лева за смяна на два изгорели бушона в квартирата, която обитават в близост до Медицинския университет.  

Бъдещите доктори наели от възрастна жена апартамент в началото на годината чрез голяма агенция за недвижими имоти. Жилището, макар и ремонтирано, все още било със старо електрическо табло и керамични бушони с винт. След авария преди няколко дни Юсуф и Тадел попаднали съвсем случайно на обява, написана на английски, за електро- и ВиК услуги, разлепена около университета. 

По думите на Тадел, още същия ден пристигнал и повиканият майстор - мъж на около 40 години с разговорен английски, който се представил като Димитър. След кратък преглед съобщил на младежите, че два от бушоните са изгорели и тъй като подобни системи били стари и вече нямало части за тях, ремонтът щял да струва 320 лв. с материалите. Чужденците платили на ръка исканата от мъжа сума, като не получили насреща никакъв документ. Няколко дни по-късно от свои колеги в университета те разбрали, че подобни стари електрически табла у нас изобщо не са толкова редки и консумативите за ремонт на един керамичен бушон струват стотинки.

Според младежите чужденците в Пловдив често стават жертви на подобни измами. Самият Юсуф разказва, че в първата му година под тепетата домоуправителят в тогавашната му квартира половин година взимал от студента по 50 лв. на месец такса за входа, докато останалите обитатели плащали по 10 лева на апартамент. По думите му, повечето институции не обръщат внимание на жалбите на чужденците и рядко там има служители, които да знаят поне английски език. 

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?