Следвайте ни

Бълхи налазиха пазарджиклии, пръскат

viber icon

Пазарджик упорито и непрестанно се чеше заради нашествието на бълхи в последните дни. Влажното време даде начален тласък в размножаването на скокливите гадини и те започнаха упорито и безжалостно да хапят. Живея в квартал “Устрем”, там положението е нетърпимо. Вчера десетгодишната ми дъщеря се прибра цялата нахапана. Била е в градинката пред блока, където са играли с приятелчета. Бълхите са навсякъде. Дори мене хапят, въпреки че стоя вкъщи и рядко излизам, разказа 35-годишната домакиня Соня Иванова.

Според нея не само топлото време е виновно за скачащото нашествие. В района непрекъснато се разхождат кучета и котки. В близост до нас дори се гледа и добитък, алармира майката.
Имаме готовност и започваме да пръскаме веднага щом времето позволи, съобщиха от кабинета на кмета Тодор Попов. Процедурата се съобразявала с прогнозата на синоптиците и вероятно ще се почне от понеделник, когато прогнозата вещае сухо и топло време. Срещу бълхи и кърлежи ще бъдат обработени зелените площи, парковете, градините, както и районите около училищата и детските градини в общината, съобщиха от администрацията.

НЯМА ПОСТРАДАЛИ ОТ КЪРЛЕЖИ
Все още в Пазарджишка област няма регистрирани случаи на болести, пренасяни от кърлежите, съобщиха за “Пазарджишка Марица” от РИОКОЗ. Проблемът обаче става актуален с покачването на температурите.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?