1553

Българският „Клопка“ и британският „Шошана“ на София филм фест в Пловдив днес

Български и британско-италиански филм предстоят във вторник вечер, 26 март, на София филм фест в Пловдив.

В 18:30 часа може да гледаме „Клопка“ на Надежда Косева. Смятан за една от приятните изненади на фестивала, филмът ни запознава с живота на Божека – необичаен персонаж, който живее усамотено край Дунав със своите любими животни. В един момент местен олигарх и кмета на града решават да изградят хранилище за ядрени отпадъци, Божека е единственият, който се противопоставя на този проект, опасен за неговите съграждани.

„Шошана“ пък ни потапя в трудната история за избора между романтичната любов и отдадеността към отечеството. Филмът ни праща в 1938 година в Израел, където местните еврейски борци за независимост са в битка с британските власти, които се опитват да опазят мира между палестинци и израелци в своя протекторат. Еврейката Шошана се влюбва в британския полицай Томас, но трябва да направи избор между него и борбата на своя народ за независимост. Прожекцията е тази вечер от 20:45 часа.

Повече информация за програмата и онлайн резервации на kinolucky.com София Филм фест в Пловдив се провежда със съдействието на община Пловдив.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?