1939

Багери окупираха бул. "Христо Ботев", махнаха книжния базар

Градска магистрала наподобява вече два дни тясната павирана ул. „Любен Каравелов”, където се пренасочи половината от трафика заради затворения участък на бул. „Христо Ботев” за пробива на Централна гара. 

От ранна сутрин до късна вечер двете ленти на ул. „Любен Каравелов” буквално са задръстени от неспиращ автомобилен поток, а на кръстовището до Стоматологичен факултет се образува тапа. По павираната улица обикалят и градските автобуси по линиите № 16, 17, 24, 113 и 222.  

Ударно се работи до гарата. Багерите  махат асфалтовата настилка на в северното платно на бул. „Христо Ботев” и на колелото, по което ще мине трасето на подлеза към бул. „Васил Априлов”.

Копае се и в градинката.  Павилионите на книжния базар бяха вдигнати вчера преди обяд, след като търговците събраха стоката в чували. Обясниха, че от Община Пловдив са им разрешили да се настанят до пешеходния подлез на бул. „Христо Ботев” срещу гарата. 

Северното платно до автогара Юг,  отцепено със сигнална лента и завардено с пътни знаци, се ползва за коридор, по който един след друг минават камионите.  Един от работниците дежури до импровизираната порта, която отваря за строителната техника и веднага след това затваря, за да не влиза „чужда” кола. 

До паркинга на автогара Юг се стига по ул. „Цанко Дюстабанов”. Тя е еднопосочна и по нея се пътува само в посока изток – запад. На изхода от автогарата шофьорите на рейсовете излизат на бул. „Христо Ботев” и изчакват да няма коли, за да завият в коридора – южното платно, където движението е двупосочно. 

През ул. „Одрин” няма как да се мине, защото е затворена от пет години ,след като собствениците бяха съборили бившия тютюнев склад. 

Снимки от Наташа Манева

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 2 оценки
3/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
афи

афи

16.02.2023 | 08:16

Пред изборни номера,само че обикновените хора,ползващи градски транспорт страдат.Сега ще трябва да вървят с километри,за да намерят спирка,от която да хващат средство за своята посока!!!!!

Отговори
1 0
343

343

15.02.2023 | 19:15

Какъв книжен пазар бе ръждясали павилиони за вестници

Отговори
22 4
Арх

Арх

15.02.2023 | 19:03

Това беше една кретенска идея, с единствената цел да се поделят едни народни пари. Първоначалният проект дори предвиждаше Васил Априлов целият да се насочи транзитно към Кючука, без отклонения към Хр. Ботев и Ив. Вазов. И в новият си вариант ще изтормози пешеходците и живеещите в района с издълбаните си рампи.

Отговори
24 5

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?