Следвайте ни

Багери копаят зад "Лекси" за новия комплекс на Таха Рахман

viber icon

Техника вече копае зад "Лекси" и Захарна фабрика, където йорданския строителен предприемач у нас Таха Рахман се готви да вдигне огромен жилищен комплекс. Според Инициативния комитет "Да спасим парка за хотел Санкт Петербург" това става преди инвеститорът да е получил официално разписаните разрешителни.  Членовете на ФБ групата пуснаха вчера снимки и видео от мястото. На тях се вижда багер и камион, които извозват от мястото земна маса. 

Това разгневи Инициативния комитет, който коментира над публикуваните фотоси и видео: "Зад Лекси. НЕДОСЕГАЕМИТЕ вече копаят - разрешително няма !" 

Междувременно на последната сесия на местния парламент пловдивските общински съветници одобриха регулационния план на кварталите "Захарна фабрика" и "Тодор Каблешков", в които попада въпросният терен.

На това решение се противопоставиха съветниците от "Демократична България“, които внесоха искане до областния управител Дани Каназирева за спиране приемането на въпросния ПУП.

"Бързането на общината да приеме ПУП от такъв сериозен мащаб преди да е приет новия ОУП, който в момента е в процедура, е силно съмнително. Зелените зони от северната част на р. Марица, които се засягат с този ПУП, и които към момента са зелени зони по ОУП, ще бъдат изцяло унищожени. Тези зони са премахнати и в проекта за нов ОУП и това премахване се очаква да срещне сериозен отпор както на обществените обсъждания, така и най-вероятно ще получи негативна оценка от РИОСВ.

С приемането на този ПУП обаче ще се сложи край на дебата дали там зоната да остане зелена, тъй като новият ОУП ще трябва да се съобрази със "заварени“ ПУП-ове“, пише в искането на старейшините от "Демократична България“ до областния управител.

Областният управител Дани Каназирева трябва да се произнесе по това решение до 7 юли. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (22)

Венко бе

Венко бе

04.07.2020 | 22:08

Кво презастрояване зад Лекси бе, Венко! Там си с единия крак извън града! Докато Пазарджик не стане квартал на Пловдив, няма никакво презастояване!

Отговори
1 2
Драго

Драго

04.07.2020 | 22:21

Против високо строителство . Сеизмична зона сме . Пък и тоя пишман строител ,

Отговори
4 3
Венко

Венко

04.07.2020 | 22:02

Спрете презастрояването

Отговори
3 3
СФФ

СФФ

04.07.2020 | 22:01

Не искам повече гета . Който иска да отива в Палестина

Отговори
4 3
До всички глупаци тук

До всички глупаци тук

04.07.2020 | 21:51

Хора, вие наистина ли мислите, че Демерджиев защитава Таха, пишейки коментари под статии в измислени сайтове?! Хахаха, много сте зле всички!

Отговори
3 0
До Асен Костов

До Асен Костов

04.07.2020 | 21:42

Асене, приятелю, искам да те подкрепя! Аз виждам каква вътрешна борба водиш, човече! Бориш се с желанието си да пишеш и отговаряш на всеки,искаш да обиждаш, да ругаеш, да клеветиш, но не можеш, Асене. Не можеш! Криеш истинското си лице, доста неумело бих казал. Хората, които ти пишат изявленията, които ти поддържат страницата, с която си тръгнал да ставаш известен, са ти забранили да пишеш. Забранили са ти,защото веднага ще ти лъсне умствения капацитет. Имаш вето на личните изяви, защото само се излагаш, приятелю. А така, слушай ги и си трай. И не се бутай да си лице на всяка кауза, че ставаш банален вече. Колко още хора трябва да се отрекат от теб, че да се осъзнаеш. Пообери си малко изявите, Костов! Прегръщам те, приятелю!

Отговори
1 2
Мълчание по въпроса

Мълчание по въпроса

05.07.2020 | 08:59

Костов мълчи... Значи е съгласен. Против истината какво да възрази.

Отговори
1 1
До трола / не уважаеми адвокате /

До трола / не уважаеми адвокате /

04.07.2020 | 21:34

Като се погледнеш в огледалото какво виждаш ?

Отговори
1 2
До трола

До трола

04.07.2020 | 21:24

Троловиден адвокат Иван , май искаш да ви спрем и тоя строеж ??? Освен да чупиш кантари и тъпомери за друго не те бива . Щом е опрял до теб да ги защитаваш / в което хич не те бива / показва че Тахата не е от най умните .

Отговори
2 2
Трол!

Трол!

04.07.2020 | 20:41

Значи всеки, който не е с Асен, е трол. Всеки, който иска мастодонти, и той трол. Всеки, който симпатизира на Таха, айде пак трол. Само в на Асенчо групата всички са честни, почтени родолюбци и природозащитници! Хвала на тези българи! Само че от какво ви е страх, че блокирате хора наред и триете коментари? Ако вярвате в каузата и лидера си( той един лидер...) , дайте право на глас и на инакомислещите.

Отговори
2 4
Възмутен

Възмутен

04.07.2020 | 20:28

Таха , парка е бурени не те е срам , около Лекси всичко е в пепел . От утре и аз те почвам през 5 мин ще звъня на 112

Отговори
2 3
Демерджиев

Демерджиев

04.07.2020 | 20:22

Шопар пак ли излезна от кочината

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?