2374

Бъдещи първокласници пяха с обич песни за родината пред Областния управител на Пловдив СНИМКИ/ВИДЕО

В навечерието на 3 март – национален празник и най-светъл ден в  българската история, бъдещите първокласници от ДГ „Буратино“  поднесоха  своя поздрав  пред  Областния управител-г-н Йордан Иванов и неговия екип. Малките родолюбиви българчета пяха с обич песни   за своята родина, рецитираха стихове за героизма на загиналите за свободата на България и развяха с гордост българското знаме под звуците на химна на Република България.

Г-н Йордан Иванов поздрави децата и  екипа на детска градина „Буратино“ за ежедневните  усилия и грижи, за да се съхрани у поколенията паметта за великите битки  и победи в нашата история. Директорът на ДГ „Буратино“ г -жа Кристина Йончева  поднесе дар – възпоменателна  книга  с емблематичен стих от  „Опълченците на Шипка“ на Иван Вазов. 

За малките горди българчета г-н Иванов и администрацията на Областна управа бяха подготвили изненада – балони с цветовете на българския национален  флаг и подаръци   за всички. 
С този урок по родолюбие да  си пожелаем да пребъде в мир и свобода прекрасната ни  Родина, да растат децата ни горди наследници на славни герои със самосъзнание за националната си принадлежност, защото „народ без история няма бъдеще“!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?