2374

Бъдещи първокласници пяха с обич песни за родината пред Областния управител на Пловдив СНИМКИ/ВИДЕО

В навечерието на 3 март – национален празник и най-светъл ден в  българската история, бъдещите първокласници от ДГ „Буратино“  поднесоха  своя поздрав  пред  Областния управител-г-н Йордан Иванов и неговия екип. Малките родолюбиви българчета пяха с обич песни   за своята родина, рецитираха стихове за героизма на загиналите за свободата на България и развяха с гордост българското знаме под звуците на химна на Република България.

Г-н Йордан Иванов поздрави децата и  екипа на детска градина „Буратино“ за ежедневните  усилия и грижи, за да се съхрани у поколенията паметта за великите битки  и победи в нашата история. Директорът на ДГ „Буратино“ г -жа Кристина Йончева  поднесе дар – възпоменателна  книга  с емблематичен стих от  „Опълченците на Шипка“ на Иван Вазов. 

За малките горди българчета г-н Иванов и администрацията на Областна управа бяха подготвили изненада – балони с цветовете на българския национален  флаг и подаръци   за всички. 
С този урок по родолюбие да  си пожелаем да пребъде в мир и свобода прекрасната ни  Родина, да растат децата ни горди наследници на славни герои със самосъзнание за националната си принадлежност, защото „народ без история няма бъдеще“!

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?