Следвайте ни

На нокти: Баби негодуват срещу нов паркинг в „Северен“

viber icon

Нов паркинг в „Северен“ изправи едни срещу други възрастни дами и млади шофьори. 

Жените се оплакаха, че новото място за паркиране на ул. "Мизия" е направено върху зелена площ и че асфалтът стига точно до прозорците им. Къде го има това, питат те. 

Привържениците на новия паркинг им припомниха, че откакто през 1978 година е построен блокът, теренът отпред е бил винаги кален и неугледен.

Едва преди няколко години бившият кмет Ральо Ралев пратил чакъл за алея, та да не газят в калта.

Документирали сме как изглеждаше мястото преди да започнем паркинга – всеки може да прецени колко „зелена“ е била тази площ, контрираха и от кметството на „Северен“.

Паркингът е за 25-30 автомобила и току що бе асфалтиран. Започна и разчистването на незаконните гаражи на съседната улица „Сидер войвода“. 

Старите гаражи на "Сидер войвода" ще бъдат премахнати

На тяхно място ще бъде оформен друг паркинг.

„Правим нещата едно по едно – на „Сидер войвода“ първо ще местим казаните за боклук, след това ще вдигнем гаражите“, обясни кметът на района Стоян Алексиев. 

Работници преместиха казаните за боклук на "Сидер войвода"

И на двете места живеещите в съседните блокове са пуснали заявление да бъдат обособени паркинги съгласно наредбата на общината за платените паркоместа. Парите са от бюджета на кметството.

8 нови дървета ще бъдат засадени до паркинга

До паркинга на „Мизия“ е поставено и ново улично осветление. Площта му е 800 квадратни метра и утре започва разчертаването на местата.

„Ще засадим и 8 нови дървета около него. Ако е имало начин щяхме да дръпнем асфалта по-далеч от прозорците на хората“, каза кметът Алексиев. 

 

 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

пининфарина

09.04.2020 | 19:34

По каква причина не се използват бетонни гофрирани паркинг елементи, които да пропускат частично водата (така че да не се каля паркинга), хем и позволи частично затревяване и не-задушаване на наличните дървета от снимката (угодия за бабите)?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?