Следвайте ни

Баба Марта стана катаджия в пловдивско училище СНИМКИ

viber icon

С открит урок по безопасност на движението посрещнаха 1 март възпитаниците на СУ "Св. Константин- Кирил Философ" в Пловдив.


Със затоплянето на времето подрастващите  ще прекарват по- голяма част от деня навън, а това от своя страна изиска възрастните и родителите да ги подготвят за предизвикателствата на открито и отговорностите на пътя.


Инспектор Ботьо Гиргинов разказа на второкласници от учебното заведение  интересни и поучителни истории, свързани с безопасността им на улицата , опасностите при разговорите с непознати и как да помогнат на друго дете в беда. Децата научиха, че за да са полезни за себе си първо трябва добре да  познават района в който живеят и учат, че трябва да са смели, но и предпазливи. Защото навън живота е различен.


На площадката по безопасност на движението служителят на ""Пътна полиция"  им показа как, къде и кога да пресичат, в кои случаи имат предимство и кога задължително да търсят помощ от възрастните. 


В края на открития урок ,който е част от инициативата на пловдивската полиция "Да пазим децата", второкласниците получиха мартенички за здраве, както повелява традицията на този ден.

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?