Следвайте ни

„Аварийно спасяване Пловдив“ се хвърли в огъня СНИМКИ

viber icon

Новият пловдивски отбор от доброволци вече се хвърли в огъня и започна своята дейност. Смелчаците се подвизават под  формата на Сдружение „Аварийно спасяване Пловдив“ и за първи път се появиха публично на  фестивала „Капана Фест“, който премина под зоркия им поглед.  

Структурата наброява около 20 души, като няколко от тях идват от Доброволно формирование „Пловдив 112“. Ръководител на „Аварийно спасяване Пловдив“ е добре познатия Георги Влайков. В състава са също специалистите Пламен Гюров и Никола Дойчев, които също доскоро бяха част от общинското формирование. 

В момента новосъздаденият отбор от доброволци в Пловдив съществува като НПО, като съвсем скоро се очаква официално да се превърнат в доброволно формирование, чиито основни цели ще бъдат обучение, сертификация и обезпечаване на събития като „Капана Фест“.

„Ще наблягаме повече на обучения, като те ще бъдат два типа – отворени за всички желаещи граждани, които ще са под формата на интерактивни лекции, и затворени – за членовете на структурата. Основно обученията ще бъдат по пожарогасене и оказване на първа долекарска помощ“, разказаха от „Аварийно спасяване Пловдив“. 

Тепърва дейността на новата доброволческа структура започва да се разгръща, като членовете ѝ вече имат няколко предстоящи ангажименти. Те отново са свързани с обезпечаване на мащабни събития. Става въпрос за пловдивските фестивали „Shake That Хълм“ и „Wrong fest”, както и за „Offroad fest“ в Приморско, съответно първият през август, а останалите два – през септември. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?