Следвайте ни

Авария срина интернета на половин Пловдив

viber icon

Половин Пловдив осъмна без интернет тази сутрин, научи „Марица“. Причината – авария в  подстанция на ЕСО ( Електроенергиен системен оператор).  Проблемът е бил отстранен бързо, но пък изключването е довело до срив в интернет сървърите. Така в ранните часове на деня пловдивчани останаха без връзка с мрежата.  Интернет доставчиците също са реагирали бързо и са рестартирали сървърите, след като се е изчерпала енергията и на UPS устройството и те са се изключили. 

Няколко сигнала за проблема получи „Марица“ от началото на деня. От тях става ясно, че без интернет са останали няколко района на града, засегнати са били дори районни кметства, детски градини и лечебни зведения. 

„Понякога се случва след спиране на тока самият сървър да се срине и се налага ръчно да се рестартира. Предполагам това се е случило. Човек вече толкова се е привързал към мрежите, че и да няма интернет половин час, го усеща като една седмица и за него представлява огромен проблем“, коментира експерт пред медията ни. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

провал

провал

24.03.2021 | 14:24

На калпава ракета, космосът й крив....

Отговори
0 0
Много жалко!

Много жалко!

24.03.2021 | 13:45

Не може да разберем за постиженията на ГЕРБ!!!

Отговори
1 0
haha

haha

24.03.2021 | 11:35

kakvo li se preglezda sega po servers? :) haide da gi pochvame veche kraino vreme e :)

Отговори
2 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?