Следвайте ни

Авария остави пловдивчани без вода 12 часа, строителна фирма засегнала тръбите 

viber icon

Авария остави без вода цяла улица в "Кършияка" за пореден път, а засегнатите домакинства изживяха истински ужас. На сухо се озоваха пловдивчани, живеещи на ул. „Хан Пресиян“ още в 3 часа през нощта. Така гражданите нямат вода вече 12 часа. За това сигнализира читател на „Марица“.

Водоподаване в района не е имало и през два дена от изминалата седмица. Проблемите и тогава са били за повече от 7 часа. 

„Някои от нас  отиват на работа, други на училище – никои не може да се измие. Това не е нормално в пандемично време. Работниците ми казаха – може и цяла седмица да няма вода“, жалва се пловдивчанка. 

Причината за аварията в първия работен ден на седмицата е, че строителна фирма  е засегнала водопровод на ВиК при изкопни работи, обясни Антон Гълъбов, главен инженер на ВиК-Пловдив. Тръбите там са стари етернитови, добави още той. По думите му аварията ще бъде отстранена до 2 часа, а сигнали за нарушаване на водоподаването през изминалата седмица във водното дружество не са постъпвали. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

мечо

мечо

31.05.2021 | 18:39

Ама като ги пишете едни: "Авария на ВиК остави пловдивчани без вода" - разбира се, че всички пловдивчани са без вода, което е 100 % лъжа. Защо не съобщавате къде е аварията. Центъра, Кършака (ако че все още текат ВиК -ремонти в Кършака) си имаме вода.

Отговори
1 1
Боряна Димитрова

Боряна Димитрова

31.05.2021 | 15:57

От ВиК лъжат. Аз лично им звънях три пъти миналата седмица.

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?