2374

Авария на водопровод превърна квартална улица в река

В пълноводна река се превърна днес ул. „Поручик Въльо Стефов”, която се намира по жп линията между жилищния комплекс „Южен” и квартал „Остромила”.

Колите газеха през целия ден в огромната локва, а  минувачите коментираха, че заради всекидневните течове от старите тръби губим стотици кубици питейна вода, която изтича в канала.

Очаква се утре дежурен екип на В и К да отстрани повредата.

Инж. Антон Гълъбов, който отговаря за връзки с обществеността в дружеството, обясни, че почти всеки ден в Пловдив стават 6-7 аварии поради единствена причина – амортизирана водопроводна мрежа. Дежурните екипи са работили вчера в Съдийския квартал, където също се е спукала тръба и на ул. „Звезда” в кв. „Христо Смирненски”. Авария имаше и в Стария град.

Във ВиК чакат да стартира проектът за смяна на етернитов водопровод и изграждане на Южен обходен колектор на бул. „Александър Стамболийски”, където най-често се случват аварии, на ул. „Модър” и „Царевец”.  Според предварителния график  разрешението за строеж трябваше да се издаде до 15 август, но заради бавното съгласуване на проекта се забави. Проектът е много скъп – над 80 млн. лева, и сложен за изпълнение както за консорциума, който ще го прави, така и за хората, които неизбежно ще претърпят неудобства с трафика.

Снимки от Наташа Манева

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?