Следвайте ни

„Аварийно спасяване Пловдив“ заработи активно

viber icon

Новият пловдивски отбор от доброволци вече се хвърли в огъня и започна своята дейност. Смелчаците се подвизават под формата на Сдружение „Аварийно спасяване Пловдив“ и за първи път се появиха публично на фестивала „Капана Фест“, който премина под зоркия им поглед, след което бяха забелязани и на "Shake that хълм". 

Структурата наброява около 20 души, като няколко от тях идват от Доброволно формирование „Пловдив 112“. Ръководител на „Аварийно спасяване Пловдив“ е добре познатият Георги Влайков. В състава са също специалистите Пламен Гюров и Никола Дойчев, които също доскоро бяха част от общинското формирование.

В момента новосъздаденият отбор от доброволци в Пловдив съществува като НПО, като съвсем скоро се очаква официално да се превърнат в доброволно формирование, чиито основни цели ще бъдат обучение, сертификация и обезпечаване на събития като „Капана Фест“.

„Ще наблягаме повече на обучения, като те ще бъдат два типа - отворени за всички желаещи граждани, които ще са под формата на интерактивни лекции, и затворени - за членовете на структурата. Основно обученията ще бъдат по пожарогасене и оказване на първа долекарска помощ“, разказа Никола Дойчев, който е част от „Аварийно спасяване Пловдив“.

Той посочи, че тепърва дейността на новата доброволческа структура започва да се разгръща, като вече имат няколко предстоящи ангажимента. Те отново са свързани с обезпечаване на мащабни събития. Става въпрос за фестивалите „Wrong fest” в Пловдив, както и за „Offroad fest“ в Приморско, които ще се проведат през септември.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?