Следвайте ни

Авариен екип се бори с наводнението на "Модър - Царевец"

viber icon

Авариен екип е изпратен спешно  от В и К – ЕООД в района на подлез „Модър – Царевец”, за да открие течовете на стария водопровод. От държавното дружество обясняват, че това е поредната авария около софийската жп линия, където се изпълнява проектът за изграждането на подземното съоръжение между районите "Южен" и "Западен".

"Това е четвърта авария, откакто се строи подлез. Старата довеждаща водопроводна система не може да издържи натоварването. Надявам се, че през есента ще започне прокарването на Южен обходен колектор заедно с нова довеждаща водопроводна система и с този жизненоважен проект проблемът най-после ще бъде решен", коментира главният инженер на В и К Антон Гълъбов.

Както вече съобщихме, изкопът, направен от бригадата на строителната фирма „Драгиев и ко”, е наводнен, а хората от жилищния блок на съседната улица „Перуника” се оплакват, че избите са наводнени.  От В и К уверяват, че полагат всички усилия повредата да бъде отстранена.

В района се работи по два проекта едновременно. Строителите сменят водопровод на бул. „Копривщица” и Коматевско шосе и в същото време продължават работа по подземната инфраструктура на  ул. „Модър” и „Царевец”.  На ул. „Модър” в участъка от Коматевско шосе покрай Транспортна болница към бъдещия подлез е положен нов магистрален водопровод. Прокарани са част от тръбите на Коматевско шосе и „Копривщица”.

Хората са възмутени, че дни наред изтича питейната вода, а колосалните загуби се плащат от абонатите.

 

Наскоро заради пробива на стария водопровод в продължение на няколко дни беше се образувало езеро под Коматевския надлез. Течовете бяха спрени едва след като беше завършен монтаж на новия водопровод на булеварда, който пуснаха в експлоатация, а стария изключиха от водоснабдяването.  

Снимки от Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?