71

Атракция на Джумаята: Състезателки по канго тренираха благотворително

Атрактивни състезателки по Канго джъмпс събраха очите на пловдивчани по време на демонстративна тренировка с благотворителна цел днес на Джумаята.

Тя е част от инициативата "Нощ на ангелите". 

Над 120 заведения и търговски обекта се включват в благотворителната "Нощ на ангелите“ и тази година. Събитието ще бъде днес в Пловдив и други градове на страната. Инициативата обединява хората и бизнеса за каузата да помогнат хора в нужда.

Включвайки се в "Нощ на ангелите“, заведенията и търговските обекти даряват част от оборота си, направен в Деня на Вяра Надежда и Любов. На 17 септември на сцена “Ядрото" в "Капана“ се организира благотворителен  базар, детски работилници и други инициативи, които също подпомагат събирането на средства.

Кулминацията ще е тази вечер от 20:00 часа в "Капана", където ще се проведе музикално бинго.

"Нощ на ангелите“ е благотворително събитие, което се провежда за трети път. Първата година инициативата успя да обедини Пловдив и да събере близо 70 000 лева за лечението на 34-годишния Ангел Краевски – баща на три деца, диагностициран с остра миелоидна левкемия. Той вече е вкъщи след едногодишно лечение в чужбина и вече е в ремисия.

Миналата година каузата беше за малкият Божидар, който е с диагноза аутизъм и е изправен пред огромни затруднения в комуникацията с останалите. За неговото лечение също събрани около 65 000 лв. 

Целта на "Нощ на ангелите“ тази година е да помогне на няколко каузи. Сред нуждаещите са двама млади родители и 2 деца. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?