49

Атлантици в ужас: Студентите ни се захласват по Альоша, а пилотите ни предпочитат МиГ

Когато трябва да изберат доброволно паметник за почистване в Пловдив в повечето от случаите студентите от Техническия университет посочват Альоша и паметника на Александър Втори. И като прочетат, че надписът на този на императора е „Памятник Александра Второго” /родителен падеж в руския език - б. р./ младите питат: К`ва е пък тая Александра?". В същото време няма млади българи, които да искат да чистят паметниците на Ботев и Левски. Тези обезпокоителни данни за патриотичното и културно ниво на сегашните студенти съобщи преподавател в пловдивския филиал на Техническия университет по време на конференцията „Наука, техника и сигурност”. Форумът беше организиран от Съюза на офицерите от резерва „Атлантик” /СОРА/ и се проведе в Дома на техниката.

Експерти и бивши офицери от запаса предложиха различни примери от световния опит за обучението на младите хора на патриотизъм и военни умения. „Премахнахме военното обучение в училище, а след това и казармата. Получи се една дупка във военното образование на младите хора. Ние предлагаме във ВУЗ-овете да бъдат включени часове на неправителствения сектор, който да осветлява реалната българска история, а не фейкновините от телефоните на студентите”, каза о. з. полк. Вилис Цуров, който е председател на СОРА.  

Експертите посочиха, че 15 факултета в страната имат специалност „Национална сигурност”. Те обаче са на напълно различно ниво в сравнение с военните училища. „Убеден съм, че в много от университетите преподавателите се препокриват – има хора, които от млади години се занимават с този тип бизнес. И като поговориш с тях признават, че „Национална сигурност” им е странична специалност”, обясни д-р Георги Кръстев от академията на МВР.

Полковник Цуров разказа за куриозната си среща с младите пилоти курсанти на празника на ВВС в Граф Игнатиево миналата събота. Заговорил ги до паркираните един до друг МиГ-29 и F-16. „Отличниците казват, че съжаляват, че като завършат военното училище, МиГ-29 вече няма да е на въоръжение. Питам кой самолет е по-добър? Няма поле за сравнение – МиГ-29 е много по-добър! На това ли ви учат - това изобщо не е вярно. И отзад стоят тези курсанти, които пък са за F-16. Тези млади хора завършват военно училище и масово им се втълпява това, че руската техника е върхът”, озадачен е о. з. полк. Цуров.  

В Графа имало и млади американски пилоти, които попитали защо в българските ВВС летят само генерали и полковници, а не лейтенанти и капитани. "Нали така те ядат времето за подготовка на младите офицери?", чудели се американците. О. з. полк. Цуров им обяснил: „Защото са обучени като в съветската армия. И в Украйна сега е така – там летят руски генерали, а старши лейтенантите и капитаните ги свалят като пилци”.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Димитър

Димитър

29.06.2022 | 08:10

Народ от Говеда !

Отговори
0 3
Ме густа

Ме густа

28.06.2022 | 22:53

А аз много се захласвам по разпрани чифутски газове и дима от камерките който горят натрупаните им тлъстини Нали е Густо да се прехласваш

Отговори
0 3
Мухахаха!

Мухахаха!

28.06.2022 | 19:37

Ами просто е, какво ви даде НАТО, че да има нещо, че и да вземе някой да му се прехласне?

Отговори
11 4
ШИБ-АН

ШИБ-АН

28.06.2022 | 18:35

Киряк-Стефчов е кърнула Вилис ЦУКОВ. Майната му безродна.

Отговори
7 4
Петър Петров

Петър Петров

28.06.2022 | 19:09

Всеки ,който не е с Русия,е Безродник ли?Няма по-голямо зло от тази бивша империя!Винаги Русия е била срещу българските интереси и не е искала да има независима България!

Отговори
8 10

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?