Следвайте ни

Асфалтират възлов булевард в Пловдив, задават се нови тапи

viber icon

Асфалт започнаха да наливат  в западното платно на бул. „Копривщица“ в посока Коматевско шосе. Строителите работиха и днес, след като в крайната дясна лента беше монтиран нов чугунен водопровод. 

„До края на другата седмица ще завършим участъка от Пещерско шосе до Коматевския надлез, за да може да се пусне движението по тъй нареченото „ухо“, обясни главният инженер на фирма „Драгиев и ко“ Валентин Алексиев. 

Засега се работи  в траншеята, където са положени новите тръби.  Строителите слагат битумна баластра с дебелина 20 сантиметра, след това – два пласта асфалт. По-късно  ще бъде асфалтирано цялото платно от бордюр до бордюр, пак  за сметка на ВиК – ЕООД, чийто проект се изпълнява на бул. „Христо Ботев“, „Копривщица“ и Коматевско шосе. 

Новият водопровод  на  бул. „Копривщица“  и  в участъка от Коматевско шосе до бул. „Никола Вапцаров“ вече е включен. Отстранено е и изтичането на питейната вода, за която „Марица“ алармира. Заради ремонтните работи в района на Коматевския възел ставаха адски задръствания, а колите газеха  във вода.  Шофьорите бяха принудени от бул. "Копривщица" да обикалят покрай Младежкия хълм и да се връщат обратно, за да стигнат до Коматевско шосе.

Строителите призовават хората за повече търпение, защото имат още доста работа по проекта. Предстои да монтират водопровод  на Коматевско шосе до кръстовището с бул. „Александър Стамболийски“ и да направят връзка с тръбата на ул. „Модър“ , която минава покрай Транспортна болница към бъдещия подлез и ул. „Царевец“. 

Ограничения в трафика ще има  до средата на август и на бул. „Никола  Вапцаров“, тъй като новият водопровод  стига  от Коматевско шосе до първия светофар  на ул. „Константин Геров“.

По-тежкото изпитание за шофьорите предстои през август, когато ще се разкопае  северното платно на бул. „Христо Ботев“ от Централна гара до включването му в бул. „Копривщица“ и Коматевско шосе. Старата тръба се намира в крайна дясна лента,  затова новата ще се слага в средата на пътното платно. Очаква се за автомобили да остане само една лента, за да не се затваря изцяло възловият път.

Снимки Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

ако може

ако може

13.07.2021 | 06:32

нов асфалт на бул. Дунав и Голямо конарско !!!

Отговори
0 0
усвояване

усвояване

11.07.2021 | 08:20

Ремонти, които могат да се свършат за 1 седмица, нарочо се бавят по няколко месеца. За да се оправдаят милионите, които се "усвояват" от една и съща фирма от 10 години поне.

Отговори
0 0
555

555

10.07.2021 | 21:45

Чудесно! Само го направете качествено!

Отговори
8 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?