1553
Следвайте ни

Асфалтират ударно Коматевско шосе и в събота

viber icon

Коматевско шосе  се асфалтира днес в проблемния участък между бул. „Александър Стамболийски“ и „Никола Вапцаров“ в посока към надлеза, видя екипът на „Марица“.  

Движението по източното платно в този участък е ограничено и колите вървят в една от двете ленти, докато  се налива асфалт в крайната дясна. В западното платно от надлеза  към Коматево трафикът  от доста време е възстановен, след като в цялата отсечка до ул. „Модър“ беше монтиран новият магистрален  водопровод , а пътят -  асфалтиран от бордюр до бордюр. 

Офанзива кипеше днес преди обяд и на кръстовището на Коматевско шосе с бул. „Никола Вапцаров“. Работниците обясниха , че в южната част  от кръстовището трябваше да се  свържат тръбите.

Пловдивчани , които живеят в квартала,  останаха разочаровани, като научиха, че  едновременно няма да се асфалтира  южното платно на бул. „Никола Вапаров“, тъй като този участък не е включен в договора за ремонтите.  Наши читатели от квартала редовно  повдигат въпроса за тази част на булеварда, защото с лошата настилка прилича на  грозна кръпка на фона на прясно положения  асфалт в съседство.

 Коментират, че община – Пловдив трябваше да задели средства  за този участък, за да се използват машините и да не се хвърлят напразно парите за пълнене на дупки. 

 

За строителите събота е работен ден, откакто фирма „Драгиев и ко“ започна да изпълнява договора с „ВиК – Пловдив“ ЕООД за смяна на водопровод на бул. „Христо Ботев“, „Копривщица“ и Коматевско шосе. 

На бул. „Христо Ботев“, където през седмицата стават инфарктни  задръствания,  и днес слагаха нови чугунени тръби. 

Снимки от Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

БТВ

БТВ

25.09.2021 | 21:30

Шест месеца за 200 метра?! Колко да е ударно.

Отговори
2 2
Ударно??!

Ударно??!

25.09.2021 | 16:20

След леко двумесечно закъснение.

Отговори
5 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?