Следвайте ни

Асфалтираха „ухото" на бул. „Копривщица", голям блок остава без вода

viber icon

Западното платно на бул. „Копривщица”  и „ухото” към Коматевско шосе  са асфалтирани, след като по трасето беше прекаран нов водопровод. Колите  вече вървят директно от бул. „Копривщица” в посока „Южен” и „Коматево”, без да се налага да търсят обходни маршрути. 

Реконструкцията на ВиК продължава на Коматевско шосе и в северното платно на бул. „Никола Вапцаров”. Строителите бяха положили днес до обяд  първите 50 метра полиетиленови тръби. 

Утре за кратко след 9 часа ще бъде изключено снабдяването с вода на големия блок до кръстовището на бул. „Никола Вапцаров” и Коматевско шосе, пак във връзка с подмяна на стария водопровод.

"Няма друг начин, ще се стараем да приключим  колкото може по-бързо", каза главният инженер от фирма „Драгиев и ко” Валентин Алексиев. 

Неточният кадастър създава множество проблеми на строителите. Далеч не всички подземни комуникации са вкарани в системата и ненадейно при изкопните работи излизат стари тръби или инсталации. В резултат на това два дни подред на бул. „Никола Вапцаров” ставаха аварии.

Колите пълзят в две дълги колони по южното платно на булеварда при пресечката с Коматевско шосе, защото северното платно си остава затворено. По график строителите имат срок до края на септември.  

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

кой ще ми каже...

кой ще ми каже...

04.08.2021 | 20:53

...кое е северното и кое южното платно на бул.Копривщица...като самия булевард е юг - север а платната са изток-запад...

Отговори
6 4
Къде видя

Къде видя

08.08.2021 | 15:04

север и юг?!? Май май някои четат само заглавието и после тролят яко!!!!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?