Следвайте ни

Асфалтът цъфна преди овошките: “Дунав" стана "Дунавски вълни"!

viber icon

Основните улици в Пловдив отново заприличаха на швейцарско сирене, въпреки че ремонти се правят всяка година. На пръсти се броят градските булеварди, където асфалтът не е разбит.


Най - опасно е Голямоконарско шосе и асфалтираната част на “ Васил Априлов” от северната страна на реката. Източното платно на моста е в ремонт, западното е кръпка до кръпка, но дупки няма. Принудителният слалом за шофьорите започва веднага след моста. Пред ресторант “Хитър Петър” на настилката са цъфнали най-малко пет дълбоки кратера. Точно преди кръстовището зее яма, подобна на фуния. Ако не внимаваш, спукана ти е работата - или ще разбиеш карбуратор, или ще изкривиш джанта, или ще счупиш заден или преден мост. След кръстовището асфалтът на шосето е сцепен по средата. Пукнатината е поне три пръста широка.


На двадесетина метра настилката е нацъфтяла напречно. Сто процента гаранция, че ако не се ремонтира, след няколко месеца ще се отвори цял трап. Шахта без капак на западното платно на бул. “Васил Априлов”, точно пред сградата на областта, допълва отчайващата картина на амортизираните градски пътища. Бул. “Дунав” пък отдавна е прекръстен от живеещите в района на “Дунавски вълни”. По-малката, но също натоварена ул. “Делянка” до КАТ също беше гробница, но наскоро е асфалтирана. Бул. “6 септември”, саниран с четири сантиметра смес само преди година и половина, е набразден с пукнатини. Това са потенциални дупки, ако навреме не се запълнят.

 

През 20 метра има ями  от западната страна на ул. “Копривщица”.  Булевардът е кърпен многократно, но ползата е малка, защото всяка зима се отварят нови кратери. “Копривщица” отдавна плаче за  тотален ремонт. Встрани от пътя дори се въргаля автомобилен тас, явно счупен в някоя от зловещите дупки. И пътят под Коматевския надлез отново е нацъфтял. Три големи ями - една до друга, дебнат непредпазливите шофьори точно под моста.  Разбита е настилката и на бул. “Никола Вапцаров”, извън асфалтираните през миналата година участъци. Малко след кръстовището с Коматевско шосе в посока Втора градска болница има още една предпоставка за пътно - транспортни произшествия - шахта без капак. Подобен на лунен пейзаж е участъкът от Рогошко шосе след табелата на Пловдив до Екарисажа. Дупките са толкова нагъсто, че за шофьорите е почти невъзможно да ги заобиколят. Само преди седмица “Марица” писа за собственик на таксиметрова компания, който води серия от дела срещу общината и Агенция “Пътна инфраструктура” заради повредените си автомобили. В участъка през последните две години има катастрофи с три смъртни случая.


Бул. “Санкт Петербург” уж беше в ремонт през миналата година, а на кръстовището преди “Лаута” асфалтът отново е разбит. Постоянно се отварят ями по бул. “Руски”, въпреки честите акции на район “Централен” за  запушване с кръпки. Настилката на бул. “Христо Ботев” между Централна гара и Коматевския надлез е осеяна с дупки и от двете страни. Шофьорите се чудят защо всяка година за ремонт на улиците се дават милиони левове, но отново продължаваме да си разбиваме колите в  хиляди кратери.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (27)

ANTIGERB

ANTIGERB

25.02.2014 | 21:12

Бойко си лапна 60-то %,кмета другите 20%,фирмата изпълнител 15% и останалите 5 %-подизпълнителя -ха сега мили деца,една задача с много известни и едно изстрадало за народа неизвестно-с какво построиха ГЕРБ булеварда?Ето и отговора мили и наивни в бъдеще измамени-с убеждение и вяра,че това е партията на народа с водачи нашия Янукович-Б.Б. и неговия патриций-Ц.Ц.

Отговори
0 0
ДО   МАРИЦА

ДО МАРИЦА

25.02.2014 | 19:48

ВЕРНО Е МАРИЦА -- ГЕРБЕРАСТКИТЕ ТРОЛОВЕ НА МАМИНИЯ КРАДЕЦ ТИ КОНТРОЛИРАТ СИСТЕМАТА ЗА ПЛЮСОВЕТЕ И МИНУСИТЕ.

Отговори
0 0
още  една  измама  на  маминия

още една измама на маминия

25.02.2014 | 19:37

тъпунгери герберастки. на маминия всичко построено е брак за разлика от славчовите ремонти. но така е като се вземат тлъсти комисионни , иначе как мама роза ще строи хотел след хотела. и марица - герберастките тролове ти контролират системата за плюсовете и минусите. решете този въпрос защото ставате смешни. поредната измама на маминия измамник. но му остана още година .после при бай ставри.

Отговори
0 0
И аз

И аз

25.02.2014 | 17:43

Iди на бул България да видиш дали не са мръднали ремонтите на Славчо. За фунията на Герджика да не говорим, две години стоя и накрая общината беше осъдена за 2 млн. лв. от фирмата изпълнител. Вашия Славчо ли плати тези пари?

Отговори
0 0
Аз

Аз

25.02.2014 | 17:12

Много тролове, много нещо се навъдиха из форумите, изключение не прави и този. Много лесно е да пишеш в анонимните форуми, трудно е да излезеш и да свършиш някаква работа. За това кой какво е направил за града ще отсъдят идните поколения, но вашите коментари няма да се видят от никой. Каква е ползата от тях? Истината е, че бул. България, който е на Славчо, определено е нагънат от доста време около колелото на панаира, но не беше поправен от фирмата, която го е правила. А на Тотев булевардите, доколкото си спомням, при проблем се вика фирмата изпълнител и се поправят за тяхна сметка. Това е моето мнение, като страничен и безпристрастен наблюдател. А вие си пишете колкото си искате!

Отговори
0 0
Румен Илиев

Румен Илиев

25.02.2014 | 16:32

Каквото и да пишат тука Мамините тъпунгери, инж. Мамин е неудържимо по пързалката, защото е крадлив, нагъл и нечовечен, некадърен е като кмет.Единственото, което може, е да краде и да вдига данъците, за да има още за крадене. Пловдивчани са умни хора и бързо го разбраха що за стока е. В момента отвръщението от него е повсеместно!

Отговори
0 0
Стрезов

Стрезов

25.02.2014 | 16:27

Милиони прибираше от разликата и с парите си построи хотел Империал в Пловидив , Хотел Емона в Слънчев бряг, вилата в Кипър и двете къщи на Хакидики. _____________Това се отнася за инж. Мамин. Негови, пардон, на Мама, са посочените хотели и къщи в Гърция. Славчо влезе и излезе от общината само с една панелка и кола на старо. Това всеки го знае и стига сте лъгали хората.

Отговори
0 0
Панев

Панев

25.02.2014 | 16:24

По времето на Славчо улиците се ремонтираха веднага, евтино и качествено, защото Славчо не даваше да се краде. Маминия сега краде две трети от парите и затова булевардите се нагъват и цепят, щото Маминото трябва да строи още хотели!

Отговори
0 0
полк. Ставрев

полк. Ставрев

25.02.2014 | 16:21

Охааа, Мамините орки от общината нападнаха форума. Еве, тъпаци Мамини, калинки безмозъчни, Маминия Мухльо на Славчо на малкия пръст не може да се качи. Затова орете тука и Маминия нощем не може да спи, щото разликата между двамата е несравнимо в полза на Славчо. Той е истинският кмет на Пловдив. Маминия инженер управлява с измама и безпомощно. И леля му Менда не може да му помогне. След две години Славчо отново ще е кмет на Пловдив!

Отговори
0 0
КАТЯ  ГАНЕВА

КАТЯ ГАНЕВА

25.02.2014 | 16:14

НЕ ЗНАМ СЛАВЧО С КОЛКО САНТИМЕТРА АСФАЛТ АСФ АЛТИРАШЕ , НО ЗА РАЗЛИКА ОТ ТОТЕВ НЕГОВИТЕ РЕМОНТИ НЕ СА МРЪДНАЛИ. НЕ СЪМ СЛАВЧОВИСТ , ГЛАСУВАМ ЗА ДРУГА ПАРТИЯ, НО СРАВНЕНИЯТА МУЖДУ СЛАВЧО И ТОТЕВ СА ПРОСТО НЕЛЕПИ. СЛАВЧО НАЙ- МАЛКОТО И С ИНТЕЛЕКТ Е В ПЪТИ НАД ТОТЕВ . ТОВА ПРОСТО Е ОЧЕВИДНО.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?