3906

Асеновград иска артисалите седалки от Колежа

Две хиляди непотребни седалки, закупени от Община Пловдив през 2013 г. за Колежа, ще бъдат продадени на Община Асеновград, ако местният парламент одобри предложението на зам.-кмета Николай Бухалов. 

"Преди години за стадион "Христо Ботев" са закупени 17 780 седалки на цена 20,50 лева за бройка, но след това те бяха заменени с други, и оттогава се съхраняват в завод "Рекорд". Според направената оценка днес цената им е 19 лева за една седалка, или общо около 38 0000 лева. Дали ще ги продадем на Община Асеновград, или ще ги оставим пак на отговорно пазене, ще реши Общинският съвет", обясни за "Марица" зам.-кметът. 

Седалките са черни и жълти, а от Община Асеновград поискали да си купят от жълтите, които са и в повече. Надявали се, че ще ги спазарят на по-ниска цена - по 15 лева, но Бухалов бил категоричен - по 19 лева и при условие, че съветниците се съгласят.

Бухалов допълни, че и от други общини, сред които са Карлово и Раковски, също имало заявки. Искания за седалки са подадени също така от стадионите "Марица" и "Спартак".

"Трябва да решим дали да ги продаваме на други общини, или ще ползваме за спортна база в Пловдив. За Гребната база са заявили минимум 1000 броя, по-малки количества ще са нужни за спортни игрища в града", отбеляза Бухалов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?