71

Армия от 200 градинари се борят с избуялата трева в Пловдив

Почти половината от работниците на ОП „Градини и паркове” са натоварени със задачата да окосяват зелените площи в Пловдив. Тревата избуява буквално за десет дни и на места вече е окосена по три пъти. 

„Започнахме косенето още в началото на март, приоритетно на най-посещаемите места – в парковете, на детските и спортните площадки, както и  на тези за разходка на кучета. Тревните площи във вътрешнокварталните пространства почти на 100 % са окосени и до края на седмицата ще приключим навсякъде.  От общо 560 работници над 200 са ангажирани с косенето, имаме достатъчно техника”, разказа  директорът на общинското предприятие Антон Георгиев. 

Една от бригадите работи вчера на поляната на Коматевско шосе до акведукта, видя репортерът на „Марица”. Тревата се окосява предимно механизирано, след това се събира от служителките на предприятието.

Около  Римския форум до Централна поща също се носеше мирис на прясно окосена трева.

Повече тревясали площи има в кварталите, най-вече пред блоковете на малките улици в Кършияка. 

Антон Георгиев  увери, че се работи в синхрон с Дезинфекционна станция, защото през пролетта тревните площи задължително се обработват против кърлежи, а също така и с шестте районни кметства. 

Сигнали на граждани се приемат на „горещ” телефон – 032 624301. Всеки, който желае, може да се обади при проблем, напомниха от „Градини и паркове”. 

В предприятието беше купена и косачка- робот.

Снимки от Наташа Манева

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?