Следвайте ни

Арменците в Пловдив с благотворителен базар за Нагорни Карабах

viber icon

Общоарменски благотворителен съюз „Парекордзаган“ – Пловдив организира благотворителен базар онлайн. В него ученици, част от танцовия състав на съюза, изработват ръчно артикули за бита, като украшения, кукли в арменска носия, свещници и други. Събраните средства ще отидат в помощ на арменците, живеещи в Нагорни Карабах (познат още като Арцах), за да се съвземат след военните действия на територията.

„Всяко от децата използва своя талант в благотворителните начинания, за да изработи предмети, с продажбата на които да бъдат акумулирани парични средства в помощ на пострадалите и останали без дом сънародници.

Впрегнали своята индивидуална  изобретателност и неспирно старание, положено в условията на пандемична криза, без да пропускат онлайн часовете си на обучение, до късните часове на деня те посвещаваха своя ръчен труд за създаването на уникални изделия“, споделя председателят на съюза Хрипсиме Нурикян.

Всяко едно крафт изделие е свързано по някакъв начин с арменските традиции и символи. Това е поредната благотворителна акция, обвързана с проблемите между Армения и Азербайджан, като в края на октомври организираха мащабен базар в двора на арменското училище и църква „Сурп Кеворк“. Тогава само за ден се събраха 33 000 лева.

Всеки, които иска да си вземе изделие, може да го направи през Facebook страницата - Agbu Plovdiv.

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?