Следвайте ни

Архитект Невена Балчева поема градоустрийството и общинската собственост в Пловдив

Архитект Невена Балчева става зам-кмет на Пловдив с ресор Общинска собственост, устройство на територията, строителство и инвестиции.

Тя е специалист с огромен опит в градоустройството, който може да отговори на предизвикателствата на развиващия се Пловдив и произтичащите от това проблеми с презастрояването, липсата на места за паркиране, зелени площи и така нататък, както и при въвеждането на новия Общ устройствен план.  

Родена във Велинград, но е израснала в Пловдив, където е завършила Английската гимназия, преди да поеме към София, където завършва Архитектура.

От 1979 година до момента се занимава с градско плниране като проектант. Има и богат административен опит. Била е главен архитект на Тракия /тогавашното пето кметство/, два пъти директор на дирекция "Устройство и  планиране" към Община Пловдив в периодите 2000-2007 и 2012-2016.

В Общината идва от частния сектор, където като проектант на свободна практика е автор на Общите устройствени планове на редица български градове. Работила е по застроителните планове на няколко пловдивски квартала. Има и международен опит в проектирането на 3 жилищни комплекса в град Аден, Иемен.

С г-жа Белчева начело важните дирекции и отдели, свързани с градоустройството и общинската собственост, ще имат отличен ръководител, а гражданите и предприемачите могат да очакват бърза и открита работа и обслужване, каза при представянето й кметът Здравко Димитров.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?