Следвайте ни

 Арх. Невена Балчева: Община Пловдив продава празен терен в Лозенец, а не почивна станция

viber icon

Община Пловдив предлага за продажба празен терен в с. Лозенец, а не почивна станция, заяви зам.-кметът арх. Невена Балчева.

Според акта за общинска собственост, съставен през 2016 г. , имотът  на ул. "Крайморска" 2 е с площ 1173 кв. метра, но според плана на община Царево има възможност за застрояване до 200 квадрата при максимална височина 7,50 метра. Предвидено е жилищно застрояване.

"Изпълнявам програмата на Община Пловдив, в която  този имот е включен за продажба  с решение на Общинския съвет", подчерта арх. Балчева.

Предложението за обявяване на търг за терена в с. Лозенец е внесено в местния парламент и ще се разглежда на сесията на 21 декември.  Както писахме, данъчната оценка на имота е 10 064 лева. Пазарната цена, определена от независим лицензиран оценител, е 254 660 лева.

Навремето теренът в с. Лозенец беше в активите на МБАЛ "Св. Мина" , а бунгалата служеха за почивна станция на медиците.  Базата беше предадена в управление на община Пловдив и с годините се разруши, без да се използва. В този имот няма никакви сгради, увери арх. Невена Балчева. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?