Следвайте ни

АПИ удари спирачка на всички пътни ремонти около Пловдив

До дни ще е ясна съдбата и на Околовръстното, спряни са дейностите по пътя за Лилково, за Лъки, Асеновград – Кърджали

viber icon

Агенция „Пътна инфраструктура” неочаквано спря ремонта на ключови трасета около Пловдив.  Мотивът на ръководството на АПИ, назначено от служебното правителство е, че липсва финансиране. Става дума за пътищата за Лилково и Ситово,  Югово – Лъки,  Асеновград – Кърджали, Асеновград – Първомай, части от шосето Карлово – Пловдив. Изпълнител на ремонтите на републиканската пътна мрежа в областта е компанията "Европейски пътища", която вече започна да изтегля техниката.

„Писмото от АПИ се получи тази сутрин и от него разбрахме, че трябва да се прекратят всички дейности  по започнатите обекти. Ние сме длъжни да спазим тази заповед”, коментира пред "Марица" шефката на „Европейски пътища” Маргарита Попиванова. 

 На този етап не се знае и каква ще е съдбата на Околовръстното на Пловдив, където трябваше да продължи ремонтът в участъка между Коматевско и Пазарджишко шосета. Той беше спрян от служебното правителство за препроектиране на отсечката. „Все още чакаме инструкции във връзка с тази заповед. Искрено се надявам ситуацията да има някакво развитие тъй като обектите са започнати и не могат да бъдат оставени по този начин – недовършени. В това състояние, в което се намират в момента те са опасни за гражданите. Освен това някои от обектите не могат да бъдат спрени просто така, понеже ако се оставят, след време ще трябва да се преправят наново и това ще струва двойно по-скъпо. Днес спряхме ремонтите в Лилково и Ситово, пътят за Лъки,  както и пътищата от Асеновград за Кърджали, Садово и Първомай. Не знаем какво ще се случи с Околовръстното на Пловдив”, допълни Попиванова.
Тя е уведомила вече кметовете от засегнатите райони за усложнената ситуация и от тях се очаква да направят организация по места. От строителната фирма също извършват демобилизация на машини, изтеглят свои строители от ремонтираните пътища. 

На спешно заседание се събира екипът на Областната администрация в Пловдив заради ремонта на участъка Бойково-Лилково, където също се изпълнява обществена поръчка от „Европейски пътища”. „Искаме да изясним ситуацията за ремонта с АПИ. Положихме всички необходими усилия както за този път, така и за Околовръстното шосе на Пловдив”,  каза пред „Марица” зам.- областният управител Даниела Николова.  

Преди три седмици АПИ прекрати и обществената поръчка за проектирането и изграждането на Западния околовръстен път на Пазарджик на стойност 67 350 000 лв.

На 12 юли след спешно съвещание с новото ръководство на АПИ от  МРРБ обявиха, че няма пари за текущи ремонти по републиканските пътища. Причина за недостига на финансов ресурс е възложената в много по-голям обем работа, отколкото е предвиденият за тази година бюджет на Пътната агенция, обясни министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова.

В края на май служебното правителство смени ръководството на АПИ и назначи за председател на Управителния съвет на агенцията Апостол Минчев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (19)

Попов

Попов

20.07.2021 | 11:54

До всички възмутени от спирането се обръщам с питане. За Вас нормално ли е всички ремонти да се възлагат само на една единствена фирма? Не Ви ли хрумва, че тук става въпрос за тотално самоуправство с нашите пари? Представяте ли си на какви цени да извършвани тези ремонти и строежи, при положение, че конкуренция не е допускана години наред? А как се е контролирало качеството? В такъв случай, смятам, че наистина е по-добре това безобразие да бъде спряно временно, докато се изясни кои са престъпниците и парите не бъдат възстановени. Просто ГЕРБ се оляха тотално и помислиха, че всичко им е бащиния.

Отговори
2 0
Чечо

Чечо

19.07.2021 | 20:10

Очаквайте отново даване на порцийте от др. Доган . Сега може освен Тец Варна да си купи и Козлудуй. Жалки Български подлоги . Явно когато ви е вътре ви е хубаво щом гласувате за Славуца и бай Радан ,дълбокото гърло . Пътища ще видите на куково лято . А може да спрат и парите и за стадионите , няма да ме изцненада . А парите за пътищата ги има , но отиват за други неща .

Отговори
18 8
На десито мъжо и

На десито мъжо и

19.07.2021 | 19:03

Хайде парите от Пловдивските пътища, към Буздлуджа.

Отговори
19 7
Барабата

Барабата

19.07.2021 | 18:47

Драги ГЕРБЕРИ краденето свърши започвайте да квичите по заповед,ще ВИ изхвърлим от работа.

Отговори
12 24
Иван

Иван

19.07.2021 | 18:54

Но и пътища няма да има като хората. Дано това те изпълни с огромно задоволство, защото една голяма сума ще отиде за поддръжка на бараката ти.

Отговори
14 5
намръщенЪ

намръщенЪ

22.07.2021 | 15:11

Аз се надявам европравителството и ЕНП да блокира полагащите се за България пари, тогава тая власт ще се срина за 2 месеца. Те са просто едни крадци и помияри

Отговори
0 0
Един шофьор

Един шофьор

19.07.2021 | 17:45

Бокича сега ще започне да предава циркадийски номера.

Отговори
14 20
Иво

Иво

19.07.2021 | 18:11

Бокича-Мокича важно е, че ще гледаме пътища през крив макарон.

Отговори
25 10
до иво

до иво

19.07.2021 | 18:22

ти знаеш ли дивите комунисти колко им пука че няма да има пътища.за тях е важно че техните олигарси дето ги лъжат че ще им оправят живота да са оправдани и да свалят герб от власт.даеваитъпите червенибоклуци

Отговори
25 7
...

...

19.07.2021 | 17:32

А всъщност всичко е толкова просто, но малко хора го знаят. Всички ремонти се дадоха на "Пътища" като компенсация за затворената кариера над Белащица. Тя от миналата седмица отново работи, така че край с компенсацията.

Отговори
10 13
анонимен

анонимен

19.07.2021 | 16:35

Странно племе сме българите. Спират ремонтите и всички са доволни. Правят пътища и всички викат: те крадат парите. Каквото си надробим това ще си сърбаме, но не си научихме урока-след комунист нищо не вирее.

Отговори
38 8
...

...

19.07.2021 | 16:24

Така е, като най-снимащата се тиква напуска напълно предизборно проекти. Това е добре. Пътища Пловдив няма да имат с какво друго да се занимават и най-накрая ще завършат двата квартала, по които симулират 2 години работа по смяна на водопровода и канализацията

Отговори
13 25
анонимен

анонимен

19.07.2021 | 16:31

като си чупиш колата тегли една майна на комитова или и прати сметката ти за ремонт. много си жалък

Отговори
23 6
Иво

Иво

19.07.2021 | 18:16

Като не е Бокича ще е някой друг. Само вие ли не виждате, че 30 години е един омагьсан кръг.Аз ако бях на служебното правителство, а и на всяко от тук нататък редовно, щях да си ги оставя всички на постовете и като го хванеш в далавера , отива в затвора и връща три пъти повече.А сега е ясно (както и предполагах), че започва нова ера в краденето.А тия как крадат не е истина.Видяхме ги 96-98 гдина

Отговори
18 5
Така така

Така така

19.07.2021 | 16:18

И да не забравите пак да гласувате за Славиту и МаяМа... Има такава държава! И това е само началото на тоталното и падение...

Отговори
34 17
Иво

Иво

19.07.2021 | 18:17

И има такива политици(мноооо корумпирани).

Отговори
3 3
OldTen

OldTen

19.07.2021 | 16:13

Нищо ново под слънцето, комунисти сър, това е само началото!

Отговори
34 15
ТАКА Е ,КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ ОТ КОМУНИСТИ,КАТО ТИКВИЧА

ТАКА Е ,КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ ОТ КОМУНИСТИ,КАТО ТИКВИЧА

19.07.2021 | 17:59

ЗА ТИКВАТА ЛИ ГОВОРИТЕ ,ЧЕ ТОЙ БЕ НАЙ-МЛАДИЯТ КОМУНИСТ НА ПАРТИЯТА.ПРИЕТ НА 17 ГОДИНИ.ЗАТОВА МУ ОКАЗАХА ЧЕСТТА ДА СТАНЕ ГАВАЗИН НА БАЙ ТОШО И ДА МУ ЧЕШЕ УШАЦИТЕ.

Отговори
12 16
до ТАКА Е ,КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ ОТ КОМУНИСТИ,КАТО ТИКВИЧА

до ТАКА Е ,КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ ОТ КОМУНИСТИ,КАТО ТИКВИЧА

19.07.2021 | 18:24

тисеравчервенататролскадзурла

Отговори
7 9

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?