46

АПИ търси шеф на Пътното в Пловдив, вижте заплатата

Кандидатите ще са ясни на 10 август

Агенция „Пътна инфраструктура” обяви конкурс за директор на Областно пътно управление-Пловдив.  В момента постът се заема от Петър Попов, който  спечели последния конкурс през 2021 г., но към днешна дата е временно изпълняващ.  

През февруари Попов излезе в отпуск по бащинство, след като стана родител на момиченце

Причината е, че съдът със свое решение отмени уволнението на предишния директор Атанас Ташков. Бившият депутат от ГЕРБ, който сега е заместник областен управител, бе възстановен като директор на ОПУ, но той се отказа, след като получи 6 заплати.  

С решението на Върховния административен съд обаче, на практика, се делегитимира конкурс​ът, който бе спечелен от Попов преди  повече от година. Тогава бившият общински съветник от ГЕРБ, който премина в партията на Цветан Цветанов, надделя в конкуренция с Валентина Бакърджиева.  

Документи за участие в конкурса се приемат до 10 август.  Минималните изисквания към кандидатите са да имат магистратура по технически, социални, стопански или правни науки. 

Също така най-малко четири години опит на  позиция, определена от класификатора за длъжности. 

Новият шеф може да разчита на заплата до 3400 лева, като точният размер е според опита, образованието, както и достигнатите нива на заплащане  в структурното звено, в което е ситуирана длъжността му. 

Шефът на ОПУ - Пловдив ръководи, организира и контролира инвестиционната дейност, проектирането, ремонтните дейности и оферирането на строителните обекти, техническата документация по експлоатацията на обектите.

Кандидатите трябва да направят писмена разработка на тематика „Изграждане, развитие и модернизация на пътната инфраструктура“, а след това има и устно интервю.

Честите рокади в ОПУ са традиция   

За ОПУ в Пловдив честите смени на шефове се превръщат в традиция. В последните години директорския стол са заемали бившият кмет на БСП в Карлово Найден Найденов, сменил партията с АБВ, и инж. Йордан Калев, който в два предишни мандата беше главен инженер на Община Пловдив и шеф на строителната дирекция. През 2019 г. инж. Калев седна на директорския стол в Областно пътно управление. През пролетта на 2021 г.  обаче Атанас  Ташков се върна начело на ОУП след края на  депутатския му мандат.  Скоро обаче  инж. Ташков  беше освободен и на възловото място отново върнаха Йордан Калев.  Но и този път той не се задържа дълго. Принуден да напусне по взаимно съгласие. На поста временно остана  инж. Валентина Бакърджиева. Впоследствие постът беше зает от Петър Попов. 

Оцени новината

Оцени новината
3.4/5 от 5 оценки
3.4/5 от 5 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
пътищарка

пътищарка

08.08.2023 | 12:52

Дано махнат този грандоман,прост и некомпетентен Петър Попов!!!

Отговори
2 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?