46

АПИ пред "Марица": Няма забрана за ремонт на Околовръстното на Пловдив

Няма забрана за възобновяването на строителните работи на Околовръстно шосе в участъка между кръстовището за Първенец и Пазарджишко шосе. 

„АПИ не е давала указания на изпълнителя да не довършва започнатия ремонт на Околовръстния път на Пловдив”,  - това се казва в отговора на Агенцията, изпратен до редакцията на „Марица” по повод на запитването защо е отложен стартът на строителството, планиран за 1 юли. 

„През 2021 г. на пътноподдържащото дружество на републиканските пътища в област Пловдив „Европейски пътища“ АД е възложен ремонт на над 14 км от Околовръстния път на Пловдив, който съвпада с второкласния път II-86 Пловдив – Смолян. През миналата година бяха обновени близо 8 км от трасето между кръстовищата с Асеновградско шосе и с Коматевско шосе. Предвидено е да се ремонтира и участъкът от Коматевско шосе до Пазарджишко шосе, който е над 6 км. Съгласно споразумението към договора за текущ ремонт и поддържане, подписано на 12 май 2022 г. между Агенция „Пътна инфраструктура“ и пътноподдържащото дружество, срокът за завършване на ремонта в 14-километровия участък е 30 септември 2022 г. АПИ не е давала указания на изпълнителя да не довършва започнатия ремонт на Околовръстния път на Пловдив”, отговорят от АПИ. 

Ръководството на „Европейски пътища” обаче е озадачено.

„В бюджета няма заложено финансиране на обекта и ние очакваме писмено потвърждение, че можем да продължим да работим на околовръстния път, за което ще ни се плати, след като представим документи за завършването на строителните работи. Имаме пълна готовност, закупили сме строителните материали и искаме да завършим поръчката в срок”, коментира Гинка Маринова, директор по строителство.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Кога ще имаме нормално европейско околовръстно шосе

Кога ще имаме нормално европейско околовръстно шосе

29.06.2022 | 17:22

Кога бе иди.оти?

Отговори
2 0
97 ЛВ   ---ДУПКИ  ДО ДУПКИ

97 ЛВ ---ДУПКИ ДО ДУПКИ

29.06.2022 | 17:54

НИКОГА ......... ТОВА ХАПИ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАТВОРИ ЗА ВИНАГИ ПРЕДИ ТОВА ...ПЪЛНА РЕВИЗИЯ .....

Отговори
0 0
97 ЛВ   ---ДУПКИ  ДО ДУПКИ

97 ЛВ ---ДУПКИ ДО ДУПКИ

29.06.2022 | 17:58

ПЕТ ПЛОМБИ ИМАХ И ТЕ ПАДНАХА ПО ОКОЛО---ВРЪСНОТО КАТО ШОФИРАХ ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕБАХТИ И ПЪТЯ ЕЕЕЕВРОПЕЕЕЕЙЙЙЙСКИ ДУПКИ ДО ДУПКИ

Отговори
0 0
Батко

Батко

29.06.2022 | 14:36

От Европейски Пътища само лъжи и усуквания. Първо нямали разрешение, сега нямало пари в бюджета. Абе те фирма ли са или са на хранилката на някой депутат?

Отговори
4 0
хаха

хаха

29.06.2022 | 14:20

Те от Европейски пътища все са изненадани.... А защо не си довършат Карловско шосе първо?

Отговори
4 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?