Следвайте ни

АПИ показва в Пловдив как действа тол системата

Превозвачите могат да тестват калкулатора, който смята цените по зададените маршрути

viber icon

До края на октомври превозвачи и граждани в Пловдив ще могат да се запознаят с работата в реална среда на новата тол система. Това ще е възможно всеки делничен ден от 14 до 18 часа в сградата на АПИ под тепетата на ул. „Христо Г. Данов“ №22. Превозвачите ще могат да тестват издаването на маршрутни карти за тежкотоварни автомобили. Те ще имат възможност да се запознаят и с т.нар. тол калкулатор, който ще изчислява в реално време цените за зададените маршрути.

В демонстрационния център ще бъдат представени и четирите варианта, които от АПИ ще пр​едлагат за заплащане на тол такси - чрез терминал за самообслужване, чрез сайта bgtoll.bg или от мобилното приложение, както и на гише. Целта на тестовете е превозвачите да могат да дадат препоръки, както и да се отиграят различни ситуации и възможностите за решаването им преди самата система да заработи по пътищата през следващата година. От АПИ вече обявиха, че при необходимост в демонстрационния център ще се правят специализирани работни срещи, а по заявка ще може да се организират и обучения с представители на браншовите организации.

Тези тестове са част от техническата експлоатация на тол системата, като в нея поетапно ще бъдат включвани отделни компоненти. След като тя приключи успешно, до няколко месеца, но не по-късно от 1 март 2020 г., ще започне и търговската <210> експлоатация, при която тежкотоварните автомобили ще преминат от винетки към тол такси.

Повече за новостите около тол системата четете в бизнес приложението на "Марица" в понеделник.

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?