49

Апелативният съд в Пловдив спря апорта на варненските акции в Панаира в "Пълдин туринвест"

Апелативният съд в Пловдив потвърди спирането на вписването на апорта на акциите от Пловдивския панаир от Община Варна към "Пълдин туринвест" АД, съобщиха от пресцентъра на съда. 

Решението на магистратите е в отговор на заведеното от министъра на икономиката и индустрията Богдан Богданов дело пред Софийския градски съд и на предявените две особени искания,

Апелативният съд потвърди определението на Окръжен съд – Пловдив, който спря охранителното регистърно производство за вписване на увеличаването на капитала на "Пълдин туринвест" АД чрез непаричната вноска на Община Варна - 16 314 400 поименни акции до приключване с влязло в сила съдебно решение на производството.

Това означава, че до края на производството акциите от Пловдивския панаир няма да отидат в частното дружество "Пълдин туринвест" АД, където мажоритарният дял се държи от бизнесмена Георги Гергов.

В началото на юни министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов разпореди пълен правен анализ по казуса с Пловдивския панаир. По-късно Министерският съвет му възложи със свое решение да извърши всички възможни действия в защита на държавния интерес.

В средата на юли Министерството на икономиката и индустрията заведе иск за собствеността на акциите, като поиска и спиране на вписването на апорта в Търговския регистър и налагане на запор на акциите в Централния депозитар.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Хм…

Хм…

15.08.2023 | 16:11

Прав си “КОЙ”, но все пак да отчетем и мънинката крачица в посока на някаква справедливост, все пак.

Отговори
5 0
КОЙ

КОЙ

15.08.2023 | 15:18

Това е следствие от действията на идиота Асфалт паша ефенди ! Защо, давайки на Варна държавния дялна панаира, Пловдив не получи дял от варненското пристанище? След приключване на това дело /надявам се в полза на града ни/, следва да се заведе дело срещу бай Ганьо от село Банкя за некадърно управление на държавна собственост. И да не застава на позиция за колективна отговорност. Това е логично негово действие на благодарност на Толупа след скандала "Цумгейт", където участваха СВИНАРЯ и Асфалт паша.

Отговори
4 0
Панчо

Панчо

15.08.2023 | 14:46

Наш Герги май жа са размине с мостреният

Отговори
7 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?