Следвайте ни

Анкета: Трябва ли да бъдат забранени бойните породи кучета?

Трябва ли да бъдат забранени бойните породи кучета?

Иван Стоилов - 24 г., специалист клиентски услуги

Няма бойни породи кучета, хората ги правим такива.  Всяко куче може да бъде добро или лошо към едно или друго. Всичко зависи от неговия стопанин. Такива породи кучета изискват сериозни водачи и много добра социализация. В България има много неща, които не са както трябва относно домашните любимци.

Георги Костов - 23 г., служител във фирма

Като човек, израснал между кучета от всякакъв вид, не мисля, че трябва да има забрани за тях. По-точно при притежаване на ”боен” вид куче стопанинът трябва да бъде проверен дали ще може да прилага нужните грижи. Агресията е заложена във всяко животно, както кучетата, но тя може да се потисне с правилното обучение и грижи.

Десислав Димитров - 37 г., организатор на събития

Да бъдат забранени, ми се струва твърде крайна мярка. Обичам кучетата. През годините съм гледал доберман, пинчер, хъски, дого Аржентино. Имам и много приятели, които отглеждат така наречените от вас "бойни кучета", и искам да ви споделя, че са много мили и добрички, ако са отгледани и възпитани по правилния начин.

Габриела Якуб - студентка

 Да тръгнем оттам - защо има породи, които се наричат "бойни" и кой и защо ги прави такива!  Кучетата се възпитават както децата и затова започват да приличат на собствениците си. Когато го учиш и подлагаш на агресия, то става агресивно, просто е. И да, по-добре е тези породи да се забранят за развъждане, защото от глупостта на собствениците страдат и самите животни. А жестокостта към кучетата трябва да се изкорени.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?