Следвайте ни

АНКЕТА: Справяте ли се с месечните сметки?

viber icon

Васил Юруков, 84 г., пенсионер 

Изнемогвам. Пенсията ми е малка. Едва връзвам двата края. Но като взема пенсията, първо си плащам сметките - тока, водата и телевизията. Зимата плащам повече, защото се отоплявам с духалка, справям се, но трудно. Общо взето, давам към 150 лв. Лятото - наполовина. 

Злата Димитрова, 88 г., пенсионер 

Справям се със сметките. Синът ми ми смени уредите, токът е по-малко. Засега нямам проблем да си плащам, но смятам, че са високи за възможностите не само на мен, на всички пенсионери и българи. Ако ги вдигнат още, вече трудно ще се справя. И така, докато вече въобще няма да мога.

Стефан Иванов, 67 г., пенсионер

Давам между 60 и 80 лв. за ток, вода и телевизия през годината. Последната сметка не съм си я платил и не знам каква ще е, тъй като стана студено и си пускам една стара печка да грее. Но със сигурност през зимата сметките скачат и тогава ми е най-трудно. Дано ги намалят или поне повече да не ги увеличават, че тогава не знам къде ще му се види краят. На мен ми е трудно с моите сметки, а на останалите, които имат по-големи, направо ми е бедна фантазията.

Кристияна Патракова, 35 г., продавачка

Справях се перфектно с мъжа ми допреди да дойде коронавирусът. Плащането е моя отговорност и нямахме проблем. Обаче мъжа ми го съкратиха, още не си е намерил работа, доходите рязко намаляха. Неговата заплата бе основна за дома. Сега разчитаме на моята, която е малко над минималната, а сметките са големи - парно, вода, ток и т.н. Имаме и две деца. Между 120 и 180 плащаме за ток, вода, телевизия и телефон. Отделно за интернет 20 лв., за парното също.

Петър Бориславов, 68 г., пенсионер, продава билки

Не мога да си плащам нормално сметките, от няколко месеца не съм. И токът, и водата се натрупаха, телевизия не гледам. Когато взема пенсия, давам някаква част от парите, с другите карам. Ако ми върви с продажбите, отново слагам някой лев по натрупаните сметки. Така изчиствам и не вървя много назад. Но е много трудно.

Иван Дъров, 41 г., собственик на магазин

Нямам проблем с разходите. Плащам си всичко редовно и навреме. Но проблемът тук не е в това кой има възможности да си покрива сметките, а че се хвалим как даваме на пенсионерите добавки, а никой не казва например, че се вдигна хлябът. Ето, докараха ми козунаци, и те с 40 стотинки отгоре. Ако поканят мен и някой от социолозите или приближени на управляващите да си кажем мнението и проблемите, ще излезе, че живеем в две различни Българии. Ето това е проблемът. Аз винаги ще намеря начин да се справя, колкото и да е трудно, но дали всеки може така. Съмнявам се. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Йоан

Йоан

11.12.2020 | 12:50

Народът мизерства заради управляващите!

Отговори
3 1
Пенсия

Пенсия

11.12.2020 | 10:07

Ужасен е проблема със сметките за пенсионерите особено ако нямат деца да ги подкрепят. У нас е нещо нормално да се гаврят с пенсионерите, включително и тъпите телевизии. По цял ден повтарят кой на колко години е като е катастрофира примерно, от вчера показват някакъв възрастен господин който е бил ограбен и всички телевизии дядото та дядото. Той може да е дядо за собствени си внуци за официалните институции и медии този човек е господи. Виждате телевизиите в Европа дали някъде се дедосват лельосват или нещо подобно, само нашите прости и с големи претенции журналя. Простотия.

Отговори
9 2
Помнещ

Помнещ

11.12.2020 | 10:22

Напълно прав сте за нашите медии. Никога няма да забравя две заглавия, на челните страници, от двата "флагмана" на нашата "независима" и "свободна" журналистика. "Автобус уби 6 в дере" - "24 часа", по времето на бай Петьо Блъсков. И "България уби дете" - "Труд", Тошо Тошев,. агент Бор. КЛАСИКА НА ЖУРНАЛИСТИЧЕСКАТА ЕТИКА, АПОТЕОЗ НА ХУМАННАТА, ПРОФЕСИОНАЛНА ДОБЛЕСТ И ЧЕСТ!

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?