Следвайте ни

Анкета на „Марица“: Ще удари ли инцидентът с Митко по имиджа на Капана?

viber icon

Свързани новини

Пловдивчани осъждат остро проявата на агресия срещу продавача на чорапи Митко в "Капана". Това показаха резултатите от анкета на "Марица" след случката, която запали града и страната през последните няколко дни. Някои от анкетираните смятат, че поведението на Ивайло Пенов руши имиджа на арт квартала на Пловдив. Ето и мненията на пловдивчани: Божана 

1. Как ще коментирате случилото се с продавача на чорапи Митко в „Капана“?
Не е хубаво да се отнасят така с човека. Той си изкарва честно прехраната по рози начин и на никого нищо лошо не прави.  Възмутена съм. 

2. Ще повлияе ли това върху имиджа на арт квартала?
Аз за първи път чувам за подобна случка и мисля, че подобна епизодична проява няма как да повлияе на цялостния имидж на „Капана“. Никой не си го представя така. Хора като Пенов нямат място тук. 

3. Как трябва да се развива зоната?
Аз лично не искам промяна. Просто да няма подобни хора, които си позволяват цинично поведение. Жана: 

1. Как ще коментирате случилото се с продавача на чорапи Митко в „Капана“?
Много съм наранена и ядосана от това, коеот се случи с Митко. Преди това този собственик е нападал и други хора. От друга страна е добре, че стана това в „Капана“, за да се запознаят всички с истината за този човек. Хората се обединяват, защитават се срещу тези, които си позволяват твърде много. Трябва да има ефективна присъда и той веднъж завинаги да разбере какво се случва когато нарушаваш закона. 

2. Ще повлияе ли това върху имиджа на арт квартала?
Аз не съм от Пловдив, но съм живяла достатъчно време тук, за да усетя духа на „Капана“и да знам, че въобще не е място за насилие. Тук не се толерират такива неща. Случилото се без съмнение руши имиджа на „Капана“. Затова и толкова хора се вдигнаха. 

3. Как трябва да се развива зоната?
В този дух. „Капана“ е място, на което се чувстваш зареден. Не мога да го опиша с просто думи. Атмосферата е неповторима. 

Юрий  

1. Как ще коментирате случилото се с продавача на чорапи Митко в „Капана“?
Няма човек, който да не познава Митко. Но някой хора мислят, че са над закона и си позволяват да прявят неща, които са недопустими за едно българско общество. Абсурдно е да проявиш такава агресия към беззащитен човек и то без провокация от негова страна. Всички са възмутени. 

2. Ще повлияе ли това върху имиджа на арт квартала?
Този човек Ивайло Пенов няма място на свобода. За мен този тип хора трябва да бъдат съдени и да работят с оранжеви гащеризони. Да прави оборка на „Капана“, да го гледат неговите познати и да го питат защо е там. Когато такива хора ги няма и получават наказания, само тогава ще има някаква ценностна система. Просто не мога да си представя собственик на заведние в „Капана“ да действа по този начин. 

Сузана 

1. Как ще коментирате случилото се с продавача на чорапи Митко в „Капана“?
Това е безобразие. Започнали сме да губим човещината. Трябва движеща сила да са добрината и любовта, а не злобата и страха, които надделяха и се стигна до такива случки като тази с Митко. 

2. Ще повлияе ли това върху имиджа на арт квартала?
Напротив. Въпреки неприятната случка, това популяризира „Капана“. Станахме известни и както се казва, няма лоша реклама. Пловдив показахме, че сме живи и чувствителни, че имаме сетивност нещо, което е лошо, да бъде заклеймено. Пловдивчани показаха, че са истински и достойни хора. 

Анжела 

1. Как ще коментирате случилото се с продавача на чорапи Митко в „Капана“?
Много неща тлеят под повърхността на този проблем. Това не е само етническа нетолерантност и дискриминация, това е недоволството  от правосъдната система, глад и безработица. Митко е само върха на айсберга. Той е само това, което изхбухна накрая. Пловдив е град, в който живеят много етноси. Не трябва да се допускат такива неща. Приветствам протестите.  

 

снимки от Наташа Манева

Свързани новини

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (18)

капанлийка

капанлийка

01.06.2021 | 21:18

От както наемателите на улица Христо Дюкмеджиев и улица Златарска завладяха тихия ни и красив жилищен квартал стана ужасно за живеене. Наглостта на ресторантъорите дойде от това, че им дадоха тротоарно право на малките улички, които завладяха и вече не можем да минем от маси, столове и всякакви щуротии. А за шума няма да говорим. Терорът е невъобразим, само човек който живее там го знае.А адвокатът беше един от тях, който беше доста нагъл и не спазваше никакви закони.

Отговори
2 0
Иво

Иво

31.05.2021 | 11:52

Този си е въобразил, че живее все още при мутропитека Буци!!! ;)

Отговори
2 0
Скромно мнение

Скромно мнение

30.05.2021 | 22:22

Защо няма български бизнесмени в чужбина? Защото тяхната наглост е бездънна и се търпи само ТУК! /Да не вредим на бизнеса?!/. Имаше един Иван в Н Йорк. Откри кафене /толкова може/. Но бизнеса му катострофира, защото бе осъден за неспазване на авторски права - елементарно Уотсън! Там никой не ти пречи само при едно условие - спазване на всички закони, вкл и редовно изплащане на заплатите! А последното е много болезнено за нашенския бизнес - те не са учили действие изваждане! А опитите за Бг заведение за нашенски ресторант завършиха трагично, защото отношението на "бизнесмените" към сънародниците ни бе отвратително! Това е - мафиотизирана държава - и бизнеса е САМО от мафиоти. Другите - кучета ги яли!

Отговори
17 3
Сори

Сори

31.05.2021 | 07:17

Има доста български бизнесмени в чужбина

Отговори
2 3
?.?

?.?

31.05.2021 | 07:29

Кой, товарищ Таки ли?

Отговори
2 3
Десен

Десен

30.05.2021 | 22:06

Не, разбира се. Този "адвокат", няма общо с Капана. Освен да стане по-известен, любимият ни квартал няма какво да губи!

Отговори
6 4
МИНА

МИНА

30.05.2021 | 21:27

ДОЙДОХ ДА ПИЯ КАФЕ А НЕ ДА КУПУВАМ ЧОРАПИ

Отговори
17 11
Док

Док

30.05.2021 | 21:18

Ще напълни джоба на манго.Ако всеки грабне някаква стока и тръгне из улиците да продава кво ще стане.Няма данъци няма касови апарати. Аляк

Отговори
17 11
язък

язък

30.05.2021 | 20:57

СУЗАНО ,БЕГАЙ ДА МАМИШ ХОРАТА ПАК . СУПЕР НЕПРИЯТНА ТВАР .

Отговори
7 7
Правосъдие без каскет

Правосъдие без каскет

30.05.2021 | 20:02

Гордея се, че съм Пловдивчанин! Искам официално да предупредя мръсните МУТРИ, че такива случаи на спонтанно гражданско недоволство и протести вероятно ще се срещат твърде често занапред! Не изключвам случаи, когато някоя пияна мутра премаже на светофар невинен човечец, спрял на червено, или ако прегази спирка с невинни хора, чакащи автобуса на нея, да получи възмездие на момента! Казва се Съдът на Линч - има го описано в учебниците!

Отговори
17 7
Сик

Сик

30.05.2021 | 19:56

какъв имидж на Капана, какви 5 лева. Капана е бил квартал с дюкяни, които лицето Тотев реши да превърне в кръчми. Само , че бизнес в помещения от по 30-40 кв. не може да се върти, да не говорим, че жителите там да пропищели от тях. В същото време заведенията в Ст. град където има прекрасни условия за ресторантьорство пустеят. Капана трябваше да си остане затаятчийски, а заведенията да се развият в Ст. град.

Отговори
39 3
Без излишни надежди

Без излишни надежди

30.05.2021 | 19:47

Случая в Капана показва истинската същност на българския "бизнесмен". Той бие, рекетира, лъже държавата, а малкия човечец е беззащитен и "ниска топка"! С него може всичко - и да удари, и да унижава! Млади хора, светло бъдеще на тази територия няма да дочакате, за съжаление!

Отговори
27 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?