71
Следвайте ни

Ангели с шлемове: 121 живота спасиха огнеборците в Пловдивско през годината

viber icon

121 живота. Точно толкова са успели да спасят смелчаците от пожарните служби в Пловдив и региона от началото на 2021 година. Това сочи статистиката на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", предоставена на "Марица". 


Числата говорят, че отиващата си година е била изключителна тежка за пловдивските огнеборци. Те са се отзовали на 5 909 сигнала от различно естество. Преобладаваща част от тях - над 50 % или 3298, са свързани с пожари. От тях 2 592  са без материални загуби, като само в 703 от случаите огнената стихия е предизвикала материални щети. 


Благодарение на бързата и адекватна реакция на пожарникарите при аварийно-спасителни и гасителни действия,проведени на територията на областта, са спасени 121 човешки живота. Загиналите в огнения капан са 16 души. Статистическите данни показват, че основно това самотни възрастни хора, които живеят в малките населени места. В следствие на пожарите през годината са пострадали 34 души - от вдишване на дим или изгаряния. 


Освен да гасят пожари, работата на огнеборците е свързана и с оказване на техническа помощ. През годината служителите са реагирали на  1404 инцидента, сред които съдействие при тежки катастрофи, осигуряване на достъп до пострадали, издирване на изчезнали хора във водоеми, предотвратяване на опасности, причинени от природни явления. 15 са сигналите за инциденти с опасни вещества.  

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Joo

Joo

27.12.2021 | 08:50

Bravo! Smeli maje i jeni ! Zdrave i dalag jivot!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?